Otpušite i očistite sve površine sa STIHL uređajima i vrijednim savjetima

Ne samo da je vrt i okućnica upravo sada puna lišća. Tako je i na gradskim cestama i stazama. Lišće stvara pokrov od kojeg trava ne prima dovoljno kisika i svjetlosti.

STIHL SAVJET

Uklonite s travnjaka opalo jesensko lišće i odlomljene grane. Na taj način izbjegavate moguću infekciju plijesni ili gljivicama, što je uzrokovano visokom vlagom u hladnoj sezoni. Ako je trava pokrivena, kisik ne može cirkulirati - trava postaje osjetljiva na štetočine i bolesti trave. A vaš travnjak je, ukoliko ste pratili sve naše upute tijekom godine, u stanju bez problema podnijeti hladno godišnje doba. Ipak, pravilan način njege travnjaka je o tome da vas sljedeće sezone ne iznenade ni male ni velike štete. Jedna od prvih i najvažnijih zahtjeva koji vaš travnjak treba je da bude čist i spreman, kako bi dočekao zimu.

NAPRAVITE RED BRZO POMOĆU PUHAČA LIŠĆA

Pomoću snažnih, ručno nosivih STIHL puhača možete brzo i jednostavno obaviti sav posao za koji biste inače morali koristiti grablje i metlu, trošiti vrijeme i snagu. Sa STIHL puhačima možete počistiti ne samo suho lišće, već i mokre tepihe od lišća u vašem dvorištu i vrtu. I to u trenu, bez puno buke. I sve to isto vrijedi i za javne površine. Komunalci će u našem asortimanu pronaći snažne uređaje koji sve ovo rade umjesto njih.

PUHAČ LIŠĆA DO U DETALJE

STIHL USISNI SJEKAČ ODMAH USITNJUJE VRTNI OTPAD

Usisni sjekač radi kao usisavač i s lakoćom podiže male vrtne ostatke poput lišća. Ne samo da ga skuplja u vreću - spremnik za usisani materijal, već ono prolazi kroz integrirane rezne alate. Time se lišće i lagani vrtni otpad odmah usitnjava, što je vrlo praktično.

Prije svega, uvijek čistite nogostupe i prilaze te redovito čistite travnjake od lišća.

Opalo lišće nikako se ne smije ostavljati na travnjacima, jer lišće sprječava travnjak da u jesen i zimu dobije dovoljno svjetla i zraka. Ispod pokrova od lišća često se skuplja vlaga, što potiče truljenje. Rezultat su svijetle ili tamne mrlje, ogoljena mjesta na travnjaku ili povećano stvaranje mahovine. Stoga je naša preporuka – koliko je moguće redovito uklanjajte lišće. Uređaji poput puhača lišća ovdje vam mogu biti od velike koristi.

Ispod stabala i grmlja opalo lišće je korisno i stvara vrlo plodno tlo. Ovdje nakupljeno lišće može biti visine do 15 centimetara, jer će postati visokokvalitetni humus. U povrtnjaku lišće tijekom hladne sezone štiti osjetljivo tlo od mraza i regulira ravnotežu vlage. Međutim, biljke s mekim izdancima, trave i zimzelene biljke ne podnose opalo jesensko lišće.

U pravilu vrijedi slijedeće: lišće koje padne i ostane na vašem posjedu trebali biste sami zbrinuti. Međutim, ako je susjedno drvo krivo za gomile lišća na vašem posjedu, idealno je potražiti sporazuman dogovor u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Ne ostavljajte opalo jesensko lišće na stazama, jer vlažni pokrov može brzo postati sklizak. Ovo nije opasno samo za pješake i bicikliste, već može imati i pravne posljedice. Kao i kod snježnih oborina i leda, stanari odnosno vlasnici kuća dužni su obratiti pozornost na prometnu sigurnost nogostupa koji se nalaze uz njihovu nekretninu.

USITNJENI ZELENI I VRTNI OTPAD PRETVORITE U KOMPOST

Zeleni otpad poput grana i reznice kao ostaci orezane živice i grmlja slažu se u kompostnu hrpu. Međutim, biljne ostatke potrebno je prethodno usitniti. Time se povećava površina za mikroorganizme i vrtni otpad se brže razgrađuje. Savjetujemo vam da si olakšate rad pomoću vrtne sječkalice koja svojim sistemom noževa brzo i jednostavno usitnjuje otpad.

VRTNE SJEČKALICE DO U DETALJE

POGLEDAJTE PONUDU STIHL VRTNIH SJEČKALICA

ZA PROFESIONALCE KOJI REDOVITO BRINU O ČISTOĆI asFaltiranih I POPLOČANIH POVRŠINA

Neovisno o kojem godišnjem dobu je riječ, sve asfaltirane i popločane površine ovi STIHL uređaji za čišćenje okretnim četkama mogu očistiti i uredno održavati. Takvi radovi inače zahtijevaju ljude, vrijeme i veliki napor. Upravo zato imamo rješenje, jeste li već otkrili STIHL uređaje za metenje?

UREĐAJI ZA METENJE U DETALJE

ZA KUĆU I OKUĆNICU POTREBNI SU VISOKOTLAČNI PERAČI, KRATKO I JASNO

U STIHL ponudi imamo uređaje za sve vrste korisnika i sve zahtjeve. Otkrijte svog najvjernijeg pomagača na vrijeme.

VISOKOTLAČNI PERAČ U DETALJE

PRIBOR

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

VRT U JESEN

Posljednji topli dani još vam omogućuju radove u vrtu, ali čim zahladi, vrt se priprema za zimu. Kako ukloniti i upotrijebiti lišće, kako pripremiti gredice za zimu i što još raditi u vrtu u jesen, pročitajte u našim

SAVJETI ZA VRT U JESEN

NJEGA TRAVNJAKA U JESEN

Prije nego stigne zima, travnjakom biste se trebali još jednom intenzivno pozabaviti. Kod nas ćete pronaći najvažnije savjete za njegu travnjaka u jesen.

NJEGA TRAVNJAKA U JESEN

Želite kupiti novi uređaj, ali još uvijek niste sigurni koji je model odgovarajući za vaše potrebe? U tom slučaju, savjetujemo vam da posjetite STIHL ovlaštenog trgovca, koji vam nudi sveobuhvatnu podršku: od kompetentnog savjetovanja, montaže i upućivanja u rad do servisnog održavanja.

POTRAŽI STIHL OVLAŠTENOG TRGOVCA