STIHL Tehnologija motora

STIHL tehnologija motora: pogoni za sve što vas pokreće


Motori strojevima daju snagu za rad. Tehnologija motora koja stoji iza toga toliko je raznolika kao i njezina područja primjene. 


Od četverotaktnih motora do električnog pogona: STIHL tehnologija motora rješava svaki izazov. Područja primjene toliko su raznolika kao i sami poslovi. Iza ove raznolikosti primjene sakriva se tehnologija motora koju stalno razvijamo. Saznajte sve o inovativnoj tehnologiji STIHL benzinskih motora – odmah na prvi pogled i detaljno klikom u odgovarajućoj kategoriji.  


STIHL Tehnologija motora


2-mix motor

2-mix motor

2-MIX motor: velika snaga motora, izvrstan učinak u volumenu motora i odličan okretni moment za visoki učinak rezanja i izvrsnu snagu okretaja. Inovativni sustav komponente za ispiranje reducira emisiju štetnih ispušnih plinova i značajno smanjuje potrošnju goriva.

4-mix-motor

4-mix-motor

4-MIX® motor je četverotaktni motor tvrtke STIHL. On kombinira prednosti dvotaktnog i četverotaktnog motora: njegova inovativna motorna tehnologija osigurava enormnu snagu okretaja i osjetno viši okretni moment uz istovremeno manje štetnih ispušnih plinova i s manjom potrebom za održavanjem.

Bezalatno zatvaranje spremnika

Bezalatno zatvaranje spremnika

Bezalatno zatvaranje spremnika omogućava otvaranje i zatvaranje spremnika za ulje i gorivo na našim motornim pilama sa minimalnim pokretima ruke i bez dodatnog alata. Inovativno bajonetno zatvaranje omogućuje jednostavno i brzo punjenje spremnika.

Dekompresijski ventil

Dekompresijski ventil

Dekompresijski ventil smanjuje potrebu za snagom koja je neophodna za ručno pokretanje motora. Dekompresijski ventil olakšava savladavanje povratnog tlaka koji nastaje u cilindru, a vi možete motor pokrenuti brzo i bez napora.

Direktno ubrizgavanje goriva

Direktno ubrizgavanje goriva

Direktno ubrizgavanje goriva osigurava da je mješavina motorne pile upravo tamo gdje se optimalno iskorištava, neovisno o visini i temperaturi. To jamči da stvaranje mješavine kod motora bez rasplinjača funkcionira bez problema te da se motorna pila može koristiti u svako vrijeme na svakom mjestu.

Električni grijač rasplinjača

Električni grijač rasplinjača

Električni grijač rasplinjača sprječava zaleđivanje rasplinjača na niskim temperaturama i smetnje funkcije motora. Termička sklopka aktivira grijač rasplinjača na temperaturi ispod +10 °C, tako da ništa ne stoji na putu radovima na temperaturi oko točke smrzavanja.

STIHL sustav zračnih filtera

STIHL sustav zračnih filtera

Dugovječni STIHL sustav zračnih filtera čisti usisani zrak u motornoj pili u više koraka i brine se tako za manje trošenje motora uz istovremeno bolji učinak rasplinjača. Čišćenje i inovativni zračni filteri čine to mogućim te tako produljuju vijek trajanja motora.

Ostale STIHL inovacije motora

M-Tronic je doskočio nepravilnostima u radu: sustav se permanentno brine za optimalnu snagu motora te precizno i elektronski regulira u svakom stanju rada postupak paljenja i doziranje goriva. Ukratko: M-Tronic tehnologija motora je ona koja čini razliku - i to svaki dan.


STIHL tehnologija motora ukratko


  • STIHL tehnologija motora: To su pogoni od četverotaktnih pa sve do akumulatorskih motora.  
  • STIHL tehnologija motora: To su motori za svaki radni zadatak. 
  • STIHL tehnologija motora: To je permanentna inovacija pogona još od 1926.

Pribor