Škare za živicu - savjeti

Živica nam nudi prirodnu hladovinu i privatnost, a ujedno je i stanište različitih životinjskih vrsta.  U vrtovima se obično koristi kao živa ograda, koja je privlačna svakom oku. Uz pravilnu njegu možete dugo uživati u svojoj živici i ona će ostati zdrava.  Zato vam  je neophodan  pravi alat. Odabirom STIHL škara za živicu možete biti sigurni da imate izdržljive, učinkovite vrtne alate - bez obzira na to jesu li električne, benzinske ili akumulatorske. Kako bi  vaše škare za živicu dugo vremena  radile učinkovito, potrebno ih je redovito održavati.  U nastavku ćemo vam pokazati kako pravilno njegovati škare za živicu, koje su mjere i intervali održavanja i čišćenja potrebni, te što je važno kada sami oštrite škare za živicu.


Napomena:  Kada radite sa škarama za živicu, uvijek bi trebali voditi računa o odgovarajućoj zaštitnoj odjeći.  


Čišćenje škara za živicu

Čišćenje škara za živicu

Kako bi škare za živicu dugoročno dobro radile, potrebno ih je očistiti nakon svake uporabe. Pritom škare za živicu oslobađate od biljnih ostataka, smole i drugih nečistoća. Pokazat ćemo vam kako očistiti škare za živicu i na što trebate obratiti pozornost.

Oštrenje škara za živicu

Oštrenje škara za živicu

Čak i najbolji alat za rezanje s vremenom postane tup. Želite li sami oštriti vaše škare za živicu, ovdje ćemo vam pokazati postupak oštrenja i alata koji vam je neophodan.

Škare za živicu: održavanje i njega

Škare za živicu: održavanje i njega

Redovito održavanje vaših škara za živicu neophodno je za uspješan rad. Pravilnom njegom dugoročno možete osigurati čiste rezultate rezanja. U nastavku ćemo vam pokazati što možete učiniti sami i kada vam naši specijalizirani trgovci mogu pomoći.

Pribor