Lanci i vodilice za STIHL motorne pile

STIHL lanci za pile i vodilice: Za lagane rezoveSvi STIHL lanci za pile i svaka STIHL vodilica jesu vlastite izrade. Time jamčimo da su rezna garnitura i jedinica motora uvijek međusobno optimalno usklađene. I upravo to omogućuje najbolje radne performanse.

Idealan rad sa STIHL lancima za pile i odgovarajućim STIHL vodilicama


Tko se želi dokazati vani u prirodi, treba posegnuti za opremom koja ima savršeni odgovor za svaki izazov. Upravo smo stoga mi u STIHLU razvili mnoštvo izvedbi lanaca za pile i varijanti vodilica kako bi udovoljili svim zahtjevima. Svi STIHL lanci za pile i svaka pojedinačna STIHL vodilica odlikuju se tehničkom inovacijom i visokom kvalitetom izvedbe. Pregled o tome zašto su oba dijela od esencijalne važnosti, je ovdje.STIHL lanci za pile: tvornička preciznost


STIHL lanci za pile predstavljaju švicarsku preciznost: izrađuju se već desetljećima u STIHL proizvodnom pogonu u švicarskom Wilu na posebnim strojevima koje je razvio i proizveo sam STIHL. Ovaj fokus na proizvod čini razliku: danas STIHL može ponuditi lance za pile za svaku namjenu, svaki razred snage i svaku marku motorne pile. A u praksi to znači: STIHL lanci za pile omogućuju odlične performanse rezanja, dugo traju i izrazito su stabilni – i na motornim pilama drugih proizvođača.  


To čini STIHL lance za pilu

Vrhunska izvedba STIHL lanaca temelji se prije svega na mnoštvu sitnih inovacija na proizvodu i u proizvodnom procesu koje su se godinama neprekidno usavršavale na STIHL lancima za pile. U to se ubrajaju:Oilomatic sustav podmazivanja

Ovaj sustav podmazivanja odgovoran je za manje trenje i trošenje STIHL lanaca za pilu, a time i za dulji vijek trajanja rezne garniture. Sitnim uljnim kanalima u pogonskim člancima lanca ulje se dovodi do gazne površine i zglobova lanca. Dodatno su u pogonske članke sa obje strane urezana udubljenja okruglog oblika u kojima se skuplja ulje za lance.  Ono služi kao film za podmazivanje između pogonskih članaka i kliznih površina vodilice. 


Tvrdi sloj od kroma

Svaki rezni zub u više se proizvodnih postupaka pažljivo izrađuje od posebnog čelika. Za povećanje otpornosti na trošenje rubova svaki se vrh zuba dodatno elektrolitički kromira. 


Istezanje

STIHL lanci za pile na kraju su proizvodnog procesa izloženi konstantno visokoj zateznoj sili. Ovo istezanje povećava stabilnost i reducira trošenje budući se minimira rastezanje kod prve upotrebe. I to također znatno reducira napore kod ponovnog zatezanja. 


Povećani komfor

Skoro svi STIHL lanci za pile su komforni lanci za pile. To ćete prepoznati po utisnutom "C" na reznom zubu. Ovdje su vibracije kod piljenja zbog izmijenjenog oblika zubne šasije smanjene za do 70%.


Oznake istrošenosti

Rezni zub STIHL lanaca za pile označen je na korijenu zuba oznakama za istrošenost koje služe uočavanju trošenja i kao pomoć za oštrenje. One pokazuju koliko je zub pohaban odnosno koliko može biti istrošen. 


Kaljeni vijci sa zakovicama

Svaki vijak sa zakovicama kali se na induktivno u polju visoke frekvencije. Time dobiva otporan pojas. 


Glatke zglobne rupe

Poseban postupak utiskivanja čini zglobne rupe STIHL lanaca za pile zrcalno glatkima. To poboljšava pokretljivost lanca i produžuje vijek trajanja.Sve ove karakteristike zaslužne su za to da STIHL lanci za pile, kombinirani sa vodilicom koju je isto tako razvio STIHL, te sa STIHL motornom jedinicom demonstriraju optimalan postupak rezanja. No visoka kvaliteta i od početka promišljena modularnost STIHL-ovih lanaca za pile dozvoljavaju i korištenje motornih uređaja drugih proizvođača sa jednim „upgradeom“ u obliku STIHL lanca.STIHL Proizvod u fokusu: .325“ Pro lanci za pile


Inovativni lanci za pile raspolažu uvodno predstavljenim naprednim značajkama te osvajaju osim toga još sa do 20 % većim učinkom rezanja uz istovremeno do 20% manje vibracija. STIHL .325“ lanci ujedinjuju tako rad bez umaranja sa dosad najboljom performansom od svih STIHL lanaca za pile. STIHL .325“ Pro lanci za pile dostupni su u pet izvedbenih varijanti kao Super, Super 3, Micro, Micro 3 i Duro 3 za vodilice sa širinom utora od 1,3 mm.STIHL vodilice: lagane, robusne, inovativne.

U STIHL motornim pilama vodilica povezuje sve zajedno: Ona je odgovorna za precizno vođenje lanca za pile uz minimalan gubitak zbog trenja te mora ovladati najtežim poslovima. Ona je takozvana poveznica kojom snaga motora preko lanca za pilu dospijeva u drvo. STIHL nudi za svako područje upotrebe odgovarajuću vodilicu iz vlastitog razvoja i proizvodnje. Desetljećima duga istraživanja, upotreba visokovrijednih materijala, inovativni postupak proizvodnje i suvremeni proizvodni pogoni kao i elektronička kontrola proizvodnje te završna kontrola kvalitete osiguravaju provjerenu STIHL kvalitetu na svakoj vodilici. I tako svaka STIHL tračnica savladava izazove po čemu se ocjenjuje kod rada iz dana u dan. 


Time se odlikuju STIHL vodilice

Sječa, okresivanje, obrezivanje, obrada – što god da ste naumili sa svojom motornom pilom, sa STIHL vodilicama ste opremljeni za sve poslove. Za to su zaslužne svakako sljedeće karakteristike kvalitete:Ematic sustav

Tekst 1:  STIHL Ematic sustav smanjuje potrošnju ulja za lance ovisno o reznoj garnituri i vrsti drva za do 50%. Sustav se sastoji od Ematic vodilice, Oilomatic lanca za pile i pumpe za ulje koja može regulirati količinu odnosno snabdijevanje. Ulje za lance dospijeva ciljano uz minimalni gubitak tamo gdje je potrebno. 


Kaljena lančana staza

Kaljenjem elektromagnetskom indukcijom cjelokupna lančana staza postaje još otpornija na svaku vrstu trošenja. Vijek trajanja vodilice značajno se produljuje. 


Zatvoreni ležaj kod okretne zvijezde

Naše Rollomatic vodilice opremljene su okretnom zvijezdom sa zatvorenim  kugličnim ležajem. To omogućuje rad lanca za pile uz malo trošenja te sprječava prodiranje prljavštine koja izaziva koroziju.  Osim toga zatvoreni ležajevi kod okretne zvijezde raspolažu trajnim podmazivanjem za dulji vijek trajanja i manje održavanja. To štedi vrijeme, okoliš i novac. s


Simetrija

Zbog svojeg savršeno simetričnog oblika STIHL vodilice se mogu okrenuti. Tako se ravnomjerno opterećuju obje strane duljine.  


Posebno lagane

STIHL nudi vodilice koje su svojim posebnim načinom izvedbe posebno lagane. Ove vodilice prepoznat ćete po „Light“ u nazivu proizvoda. Kod Rollomatic E Light vodilica čelične ploče su električno zavarene, a velike površine su šuplje i popunjene poliamidom pojačanim staklenim vlaknima. Kod Rollomatic ES Light vodilica slobodni prostori su obrađeni glodalicom, a zatim zavareni posebnim laserskim postupkom. Time postižete značajno smanjenje težine u usporedbi s dosadašnjim tračnicama. Rollomatic E, Rollomatic ES i Duromatic: STIHL vodilice za svaku namjenu

STIHL vodilice mogu se podijeliti u tri osnovne skupine. Svaka je koncipirana za različite zahtjeve i područja upotrebe – od onih za univerzalnu upotrebu pa do profesionalnog proizvoda. Ispod smo za Vas nabrojali glavne karakteristike naših vodilica.


Rollomatic E

 • Univerzalno upotrebljiva vodilica različite izvedbe 
 • Tri zavarene metalne ploče
 • Srednja ploča velikom površinom šuplja za malu težinu uz visoku stabilnost 
 • Od upotrebe na akumulatorskoj motornoj pili pa sve do upotrebe na benzinskim motornim pilama snage do 3,5 kW 
 • Dostupna duljina tračnice od 25cm do 63 cm 


Rollomatic ES

 • Stabilno puno tijelo sa izmjenjivom glavom vodilice sa okretnom zvijezdom
 • Za motorne pile snage iznad 3,5 kW za profesionalnu upotrebu
 • Dostupna duljina vodilice do 150cm 


Duromatic

 • Puno tijelo od čelika
 • Oklop od tvrdog metala na vrhu vodilice
 • Za rad s motornim pilama srednje do visoke snage STIHL Proizvod u fokusu: Light 04 vodilica

Inovativna STIHL Light 04 vodilica čini radni dan u prirodi sada ugodnijim i sigurnijim – zahvaljujući poboljšanom sustavu težine, optimiranoj sposobnosti manevriranja na deblu i smanjenoj tendenciji povratnog udarca uz uobičajenu stabilnost. Vodilica Light 04 homologirana je kao tanka izvedba za motorne jedinice  MS 261, MS 271 i MS 291. Tako sada možete već postojeće motorne jedinice sasvim jednostavno koristiti sa novim razvijenim vodilicama. 


Tako jako može biti lagano:
 • Do 200 grama manja težina vodilice 
 • Značajno veći ubodni učinak
 • Smanjen povratni udarac
 • Bolji balans kod piljenja
 • Lakše upravljanje vodilicom
 • Tanja kontura vodilice
 • Novi, markantni dizajn

Zajedno sa novim STIHL .325“ Pro lancem za pilu ova rezna garnitura definira novi standard lanaca za pile i vodilica kojeg profesionalci i zahtjevni privatni korisnici vide i osjećaju već na prvom koraku.  


STIHL lanci za pile i vodilice ukratko:


 • Sve STIHL lance za pilu i svaku STIHL vodilicu razvio je sam STIHL.
 • STIHL lanci za pile postoje za svaku namjenu.  
 • STIHL lanci za pile mogu se koristiti i sa uređajima drugih proizvođača.  
 • STIHL vodilice dijele se na Rollomatic E, Rollomatic ES i Duromatic vodilice.
 • Za svaki izazov postoji odgovarajuća STIHL vodilica.

Pribor