Unikomerc Yt kanal

Sve što trebate znati kod odabira motornih kosa i reznog alata

STIHL_glave_za_kosnju_naslovna_resize

S kosilicom možete lako pokositi manje ili veće zelene površine, ali za rubove travnjaka, skučene prostore, visoku i oštru travu, uklanjanje korova i sl. preporučamo korištenje kosa. One lako savladavaju prepreke oko drveća, ispod grmlja ili oko zidova kuće.

Učinkovite u borbi protiv korova i teško dostupnim površinama: Glave za košnju

Za košnju uz ivičnjak travnjaka, prilaznih putova ili uz cvjetne gredice, skučene prostore koje ne možete pokositi kosilicom, preporučuje se rad sa STIHL kosama s glavom za košnju. STIHL glave za košnju dolaze u različitim izvedbama i odgovaraju različitim zahtjevima. Glave za košnju s niti posebno su učinkovite za košnju na skučenim površinama. One omogućuju košnju trave i otklanjanje korova uz drveća i grmlje, bez da oštete samu stabiljku.

STIHL_glave_za_kosnju_niti

Možete odabrati neke od sljedećih izvedbi glava za košnju s niti, ovisno o vašim zahtjevima:

- Glava za košnju TrimCut s dvostrukom niti za košnju i čišćenje. Najlonska nit namješta se rukom.

- Kod AutoCut glave, najlonska nit automatski se namješta pritiskom glave za košnju o tlo, također i tijekom rada.

- Posebno tražena je AutoCut C glava za košnju, komfort verzija AutoCut glave. Razlog tomu je da kod naknadno punjenja niti nije potrebno otvarati glavu. Isto tako, AutoCut C izvedbe nisu kompatibilna sa svim uređajima – o tome će vas STIHL ovlašteni trgovac prilikom kupnje uređaja posavjetovati.

- Glava za košnju s niti SuperCut ima potpuno automatsko namještanje niti i postavlja niti uvijek na optimalnu dužinu reza.

- Specijalno razvijena za oštru travu i jaki korov je glava za košnju s niti DuroCut. Ovisno o snazi motora vaše motorne kose imate mogućnost korištenja glave za košnju s tri ili četiri niti. Istina je da što je vegetacija veća i gušća, to je važnija snaga i učinkovitost motora.

- Univerzalna glava za košnju PolyCut s dva ili tri robusna, pomična plastična noža savladava i jaki korov.

Pogledajte izbor STIHL reznog alata i pribora u našoj ponudi ovdje

Za vašu sigurnost prilikom svake košnje: uz svaki kupljeni model STIHL motorne kose dobivate STIHL zaštitne naočale. Naravno, za još bolju sigurnost prilikom košnje preporučujemo korištenje STIHL zaštitnih rukavica, ponudu pogledajte ovdje

Košnja, čišćenje, skraćivanje: STIHL niti za košnju su vrlo svestrane.

Okrugle ili kvadratne, petostrane ili kružnog oblika – STIHL niti za košnju dostupne su u različitim oblicima, različitog materijala i promjera. Ono što je svima zajedničko, napravljene su od dugotrajnog elastičnog materijala koji je čvrst i otporan na trošenje/habanje.

Kako razlikovati STIHL niti za košnju?

STIHL_glave_za_kosnju_CF3

Žute, zelene ili crne? Boja niti za košnju daje vam informaciju o njezinoj čvrstoči. Zelene niti za košnju imaju primjerice,  promjer od samo 1,4 mm, dok crvene niti za košnju ukazuju na promjer od 2,7 mm. Pogledajte niti za košnju na našem STIHL Online katalogu 2018, na str. 104-105 ili ovdje

STIHL savjet za profesionalce: Kako biste što duže radili s nitima za košnju, pročitajte preporuke na koji način ih održavati ovdje

Pravilan odabir i kombinacija. Rezultat: učinkovitija i čista košnja

Upoznali smo vas s različitim prednostima  STIHL niti za košnju, koji rezni alat najbolje odgovara vašem uređaju je naš sljedeći odgovor.

Kada je riječ o STIHL uređajima za košnju i čišćenje, razlikujemo dvije vrste uređaja: motorne kose i motorne čistače. Motorne kose preporučuju se privatnim korisnicima, dok su motorni čistači razvijeni za profesionalan rad. Kod odabira odgovarajućeg modela uređaja, savjetujemo da se orijentirate na vaše individualne zahtjeve.

STIHL_FSA56

Trava i slaba vegetacija:  Motorne kose za uređivanje travnjaka

Za čišćenje i košnju manjih zelenih površina prikladne su lagane i praktične motorne kose. Ovdje možemo izdvojiti i STIHL akumulatorsku kosu FSA 56 iz STIHL Aku sistema COMPACT. Ovaj uređaj opremljen je glavom za košnju s niti AutoCut 2-2 (niti su okrugle i tihe, s promjerom od 1,6 mm). I s takvom izvedbom su posebno tihi i idealni za vrtove, a i susjedi se neće buniti, možete raditi kadgod.

STIHL_FS 90

Za košnju većih površina livada i uzgojne radove u šumarstvu: Benzinske motorne kose za njegu livada i krajobraza

Vrlo robusne, snažne i s velikim brojem obrtaja, ove motorne kose dobar su odabir za košnju livada većih površina, za uklanjanje korova, za uzgojne radove u šumarstvu i s odgovarajućim reznim alatom prikladne su za tvrđa šipražja i grmlje. Srednja klasa modela iz ovog segmenta, koji bi odgovarao spomenutim zahtjevima je FS 250 snažna motorna kosa za zahtjevne radove košnje i čišćenja. Za radove košnje preporuka je glava za košnju AutoCut C 26-2, dok za radove čišćenja koristite nož za gustiš (trokraki nož) DM 250-3.

STIHL_FS_460

Velike površine i jaka vegetacija:  STIHL motorni čistači za profesionalnu primjenu

Za šumske radnike i krajobrazne vrtlare kao i poduzeća za održavanje cesta idealan izbor je motorni čistač. Oni su prikladni za zahtjevne radove košnje i čišćenja u žilavoj travi i za odstranivanje jakog korova. Motorni čistač FS 460 C-EM je razvijen upravo za takve zahtjeve. 

Ovisno o primjeni, preporučujemo sljedeće kombinacije glava za košnju: Za zahtjevne radove čišćenja u žilavoj travi dobar odabir je glava za košnju DuroCut 40-4 s 2 tj. 4 komadne niti. Za košnju i prorjeđivanje žilave trave, grmlja i živice s trnjem preporučujemo nož za gustiš 300-3.

STIHL savjet za profesionalce: Ako radite u suhoj travi, šašu ili živici s trnjem, preporuka je korištenje lista za rezanje trave ili noža za gustiš.

List za rezanje trave 250-44 s niskom razinom vibracija s KWF certifikatom. Zahvaljujući  posebnom obliku reznih zubaca, rizik da će odbačene čestice izazvati oštećenja i ozljede trećih osoba sveden je na minimum. Rezultat je veća sigurnost, maksimalna udobnost pri radu i brza i učinkovita košnja.

Ako ste ipak u nedoumici koji uređaj izabrati, a koji će odgovarati vašim individualnim zahtjevima molimo obratite se STIHL Ovlaštenom trgovcu u vašem mjestu, koji će vam na licu mjesta dati sve potrebne savjete i preporuke, kao i uputiti vas u pravilno rukovanje STIHL uređajima prilikom svake kupnje.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK