Unikomerc Yt kanal

Snaga motornih pila - ona koja točno odgovara vašim potrebama!

Naslovna_članak_motorne pile

Prvi put kupujete pilu, imate nedoumicu oko odabira odgovarajuće pile? U ovom članku dat ćemo vam sve važne informacije  koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira i kupovine.

STIHL u svom asortimanu nudi veliki izbor motornih pila za različita područje primjene i s odgovarajućim motorom.  Različiti zadaci i radovi zahtijevaju odgovarajuće motorne pile –  radite li u parkovima i stambenim područjima, u šumi ili oko kuće u vlastitom vrtu – s pravim alatima postići ćete najbolje rezultate i što je najvažnije sve će vam ići jednostavno i lako „od ruke“!

Najvažnija stavka kod odabira odgovarajućeg uređaja, a na koju trebate  obratiti pažnju je pogon uređaja. Zatim slijedi i pitanje: koji pogon najbolje odgovara vašim potrebama - akumulatorski, benzinski ili električni?

U ovom članku predstaviti ćemo sve prednosti i koristi različitih vrsta pogona motornih pila. Na jednom mjestu možete naći sve stavke na koje trebate obratiti pozornost pri odabiru odgovarajuće pile za vaše radove i potrebe.

Električne motorne pile: Snaga i učinak samo jednim pritiskom na dugme.

Priključite ih na dovod struje, pokrenite pritiskom na tipku na uređaju i možete početi: rad s električnom motornom pilom je vrlo jednostavan. Povremeni radovi na vašem posjedu kao što je priprema drva za ogrjev mogu se vrlo brzo obaviti s ovim malim modelima pila koji su jednostavni za rukovanje. Iznimno su prikladne za obrtničke radove s drvetom. One su primjer kako profesionalni uređaji za piljenje ne moraju uvijek biti glomazni i bučni. Zahvaljujući iznimnoj elektronici  STIHL uređaja, motorne pile na električni pogon su primjer kombinacije niske razine buke i pune snage.

Električne_članak_motorne_pile

6 razloga zašto je električna motorna pila vaš pravi alat:

1. Paljenje samo jednim pritiskom na dugme - jednostavnije ne može! S električnom motornom pilom možete raditi svugdje gdje postoji dovod struje – i u samo par poteza vaša pila je spremna za rad. Nema napornih pokušaja paljenja, sve je jednostavno samo jednim pritiskom na tipku za paljenje uređaja.

2. Bez tragova benzina. Ovdje nema stalnog punjenja i provjere razine spremnika za gorivo potrebnog za  pokretanje uređaja. Jedino što je potrebno je povremeno punjenje uljem za podmazivanje lanca.

3. Rad bez ispušnih plinova. Rad s električnim motornim pilama je bez emisije štetnih plinova. Iz tog razloga su ovi modeli veoma  prikladni za rad u zatvorenim prostorima. Ne štetite okoliš, a ni sami sebe.

4. Snažan uređaj. Svojom snagom od 2.500 W električna pila će odraditi sve zadatke čisto i učinkovito. Ovo je snaga koja se može usporediti sa snagom benzinskih motornih pila. Još jedan glas ide Za: motorne pile s električnim pogonom imaju nižu razinu buke i time je rad puno ugodniji. 

5. Kočnica lanca za potpuno siguran rad. Svi modeli električnih motornih pila opremljeni su kočnicom lanca QuickStop Super. Lanac pile se na zaustavlja samo kod velikog udara ili aktivnog pokretanja kočnice, već i prilikom puštanja stražnje ručice. U djeliću sekunde zaustavlja se kretanje lanca i time se dodatno štiti korisnika.

6. Za dodatan komfor. Mekana ručka za dobar prihvat i ergonomski  rad – na svim modelima od modela MSE 170. Sada je rad s pilom sasvim jednostavan i lagan.

Pogledajte sve modele STIHL električnih pila u ponudi, ovdje 

Akumulatorske motorne pile: Idealni pomagači za pripremu drva za ogrjev i za njegu stabala u vrtu.

Želite raditi u vrijeme koje vama odgovara, a da ne pravite veliku buku i ne ometate susjede? Onda su akumulatorske motorne pile idealan odabir za sve radove oko kuće i u vrtu. One su jednostavne i fleksibilne za korištenje s puno komfornih karakteristika. Zahvaljujući specijalnim akumulatorskim baterijama s vrlo malim vremenom punjenja, ovi kompaktni pomagači vrlo brzo su spremni za sljedeći zadatak.

Akumulatorske_članak_motorne_pile

Što sve govori u prilog odabiru akumulatorske motorne pile?

1. Pogon bez CO2. Pri radu s akumulatorskom motornom pilom nema emisije štetnih plinova koji mogu štetiti  korisniku i okolini. Stoga se one preporučuju za rad i u zatvorenim prostorima.

2. Ne trebate štitnik sluh.  Rad s akumulatorskom motornom pilom je toliko tih da ne morate nositi štitnik sluha. One se stoga preporučuju za rad u područjima osjetljivim na buku – u stambenim područjima, u blizini bolnica, škola, vrtića i institucija – tj. svugdje! Ne morate više nervirati svoje susjede obavljanjem radova vikendom, u vrijeme odmora i predaha.

3. Jednostavan i lagan rad. Zahvaljujući maloj težini  STIHL akumulatorske baterije, možete računati na lagan rad. I duži radni intervali postaju ugodniji, pogotovo s uređajima iz STIHL Akumulatorskog sistema  COMPACT koji su posebno lagani za rukovanje i rad.

4. Baterija je snaga uređaja. Za efikasan rad odlučujuća karakteristika jedne motorne pile je njezina snaga.  Kod akumulatorskih pila to vam jamče snažne litij-ionske baterije. Zbog jedinstvenog oblika jedna baterija se može koristiti u svim uređajima iz jednog  STIHL  Akumulatorskog sistema. Možete birati između COMPACT Akumulatorskog sistema koji je namijenjen zahtjevnim privatnim korisnicima i akumulatorskog sistema PRO koji je namijenjen zahtjevnim profesionalnim korisnicima. Zahvaljujući promišljenom sistemu za punjenje baterija, uređaji su vrlo brzo nakon pražnjenja spremni za ponovno korištenje.

5.Precizan rezni učinak. Zahvaljujući lancu pile 1/4″ P Picco Micro 3 (PM3) akumulatorske motorne pile odlikuju se finim čistim rezom. Meko ponašanje prilikom rezanja/piljenja i niska razina vibracija jamče vrlo dobar komfor pri radu.

6. Jednostavno napinjanje lanca. Sada možete odahnuti kada je riječ o montaži i demontaži lanca, naime STIHL brzi zatezač lanca omogućava vam upravo to: zatezanje lanca bez bilo ikakvih dodatnih alata. Jednostavno odvrnete vijak na poklopcu lančanika, zategnete lanac i ponovno pričvrstite poklopac.

Pregledajte akumulatorski model 120 C-BQ u ponudi u setu s baterijom AK 20 i punjačem AL 101 ovdje

Benzinske motorne pile: Za maksimalnu snagu koju trebate!

Sječa velikih stabala, dužinsko rezanje trupaca i priprema drva za ogrjev: Asortiman motornih benzinskih pila može zadovoljiti potrebe svih korisnika, od privatnih povremenih korisnika koji pripremaju drva za ogrjev pa sve do profesionalnih korisnika koji zahtijevaju super snažne pile. Kratko rečeno: Kod benzinskih motornih pila možete se osloniti na njihove visoke performanse.

Benzinske_članak_motorne_pile

Kada je benzinska motorna pila neophodna?

1. Može se koristiti neovisno o vremenskim prilikama. Bez obzira da li vani kiši ili pada snijeg, s benzinskom motornom pilom možete raditi na otvorenom neovisno o vremenskim prilikama.

2. Zahtijevate maksimalnu snagu. Uređaji s benzinskim motorom izvrsni su za najzahtjevnije zadatke piljenja. Možete birati između kompaktnih modela pa sve do pogonskih modela  s maksimalnom snagom.

3.Apsolutna sloboda kretanja prilikom rada. Ne trebate dovod struje, imate apsolutnu slobodu kretanja prilikom rada.

4. Punom brzinom naprijed. Zahvaljujući karbidnim lancima pile Duro 3, benzinske motorne pile bez problema prodiru kroz  tvrdo i prljavo drvo. Osim toga, Rapid Duo lanac ostaje i do deset puta duže oštar od uobičajenih lanaca pile, čak i pri ekstremnim uvjetima rada. 

5. Snažan rez cijelom duljinom? Ovisno o primjeni  i vašim potrebama možete raditi s lancima i vodilicama različitih dužina. Na taj način vaša motorna pila najbolje je opremljena i za velike izazove  – čak i za rad na trupcima  velikih promjera. 

Pregled svih modela benzinskih motornih pila po kategorijama pogledajte ovdje

 

 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK