Unikomerc Yt kanal

Jednostavna njega nasada: STIHL motorne i ručne prskalice

STIHL_prskalice_naslovna

Kada govorimo o zaštiti nasada ovi uređaji su jako bitni. Oni omogućuju da se gnojivo i ostala sredstva koja jačaju i štite biljke i stabiljke  brzo i ravnomjerno nanose na površine koje se žele tretirati.  Upravo ovakvom pravilnom i redovitom njegom, biljke i stabiljke, vinova loza, povrtne sorte kao i cvjetne gredice ostat će zdrave i jačati.

Prskanje ili raspršivanje?

Koji uređaj odgovara vašim potrebama i zahtjevima  ovisi o biljkama i površinama koje želite tretirati.

Osnovno načelo glasi: Prskalice su prikladne za tretiranje niskih, manjih biljaka oko kuće i u vrtu. Dok se motorne prskalice (raspršivači) koriste kod nasada visokih uzgoja i u poljoprivredi.

STIHL_prskalice_1
STIHL_prskalice_tabela

Ciljano tretiranje biljaka: STIHL ručne prskalice

Za precizno nanošenje tekućih zaštitnih sredstava, kada želite tretirate biljke oko kuće ili niske nasade u vrtu, onda je ručna prskalica najbolji izbor. Ovdje je moguće precizno regulirati pravac (mlaz) prskanja i željeni tlak tako da se sredstvo nanosi precizno i ciljano na željenu površinu biljke.

Optimalno dozirana primjena prikladna je za osjetljive biljke u mlađem stadiju rasta. Ali i povrtne kulture poput salate, mladica i sadnica,  kao i ukrasne biljke (cvijeće) u cvjetnim gredicama mogu se na ovaj način optimalno održavati i njegovati.

STIHL_prskalice_2

Osim toga ne stvaraju se neželjeni vlažni oblaci upravo zbog većeg oblika kapi i kapljice završavaju samo na površinama biljaka koje tretiramo, a ne i na okolnim vrstama koje ne želimo tretirati. 

STIHL  prskalice dostupne su u različitim izvedbama, od najjednostavnijih ručnih prskalica za primjenu u kući i vrtu, do leđno nosivih uređaja za profesionalnu primjenu u staklenicima i srednje velikim nasadima niskog uzgoja. Osim toga, možete i proširiti spektar primjene svakog uređaja s odgovarajućim priborom kao što su produžne cijevi i sapnice. Ovdje možete pogledati sve ručne prskalice u STIHL ponudi za naše tržište. 

Visok domet raspršivanja za tretiranje velikih površina: STIHL motorne prskalice

Ako se tretiraju  velike  površine i  nasadi visokog uzgoja, najbolje rezultate dobiti ćete korištenjem motornih prskalica s visokim dometom raspršivanja. S jakim i dugim protokom zraka možete dosegnuti i veoma udaljena ciljne površine što vam omogućuje da u jednom radnom koraku tretirate istovremeno više uzgoja i veće površine. Pri  tome, strujanjem zraka pokreću se listovi biljaka i tretira se i dublje lišće i unutarnji listovi biljaka.

STIHL_prskalice_3

Na taj način svi dijelovi biljke se tretiraju zaštitnim sredstvima i time su optimalno zaštićeni. Ovakav način raspršivanja olakšava njegu i održavanje sadnica na plantažama voća, vinove loze i bobičastog voća, kao i visokih povrtnih kultura poput paradajza.

STIHL savjet za profesionalce: Pomoću tlačne pumpe mogu se bez problema tretirati srednje visoka i visoka stabla jer se izlazna količina prilikom raspršivanja prema gore značajno povećava. Motorna prskalica STIHL SR 420 može se koristiti upravo za takve potrebe. Sjemena, granulati i prah mogu se brzo i učinkovito raspodijeliti po površina koja se tretira. To korisnicima omogućava komforan rad i istovremeno tretiranje većih površina.

Ovdje pregledajte ponudu svih STIHL uređaja za prskanje i raspršivanje.

Lagano i komforno upravljanje

Ono što je zajedničko za sve  STIHL ručne i motorne prskalice je ergonomska izvedba, koja vama korisnicima – osim pune snage i učinka – nudi visoku udobnost nošenja i udoban rad  s ovim uređajima. Posebno za tretiranje velikih površina neophodni su lagani, kompaktni i istovremeno produktivni uređaji velike zapremnine.

STIHL_prskalice_4

Zašto praviti bezbroj poteza rukom, kada sve možete raditi u samo par poteza rukom? Ručne i motorne prskalice su jednostavne i brze za upravljanje; brza tehnika dogradnje, pumpa koja je pri ruci i multifunkcionalna ručka kojom se upravlja jednom rukom – sve ovo korisnicima olakšava upravljanje i rad sa STIHL uređajima za prskanje i raspršivanje.

Ponudu pribora za STIHL ručne i motorne prskalice pogledajte ovdje i ovdje.

STIHL ovlašteni trgovac u vašem mjestu ili blizini će vam rado pomoći prilikom odabira odgovarajućeg modela koji odgovara vašim individualnim zahtjevima i potrebama.

Prilikom rada sa STIHL uređajima pazite na nošenje propisane zaštitne odjeće. Sve naše preporuke naći ćete u uputama za rad vašeg uređaja. Također pratite i sigurnosne upute koje važe u zemljama u kojima se prodaje ili koristi određeni uređaj, a koje su izdale nadležne državne institucije.

 

 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK