Unikomerc Yt kanal

STIHL škare za živicu - za živicu u najboljem izdanju

HS 82

Kroz cijelu godinu promatrači i vlasnici prekrasnih živih ograda mogu doživjeti promjene godišnjih doba svakodnevno, pogledom na živicu koja krasi skoro kuću i izvrstan je detalj na javnim zelenim površinama.  Osim toga, živica ima poseban značaj za ravnotežu prirode, ona pruža  staništa pticama i drugim dobrim životinjama, štiti od vjetra i vremenskih neprilika, sprječava jako  isparavanja i eroziju tla štiteći tlo od prekomjerne topline i olujnih udara vjetra.

A kako bi živica uredno i gusto rasla, a ujedno i čuvala našu oazu u kojoj odmaramo i družimo se – preporučujemo da ju redovno režete i njegujete i na taj način formirate željeni oblik rasta. Podrezivanje preporučujemo najmanje dva puta godišnje.

Preporučuje se podrezivanje i čišćenje živice u proljeće  - sredinom marta/ožujka, tzv. proljetno podrezivanje kako bi ograda formirala uredan oblik i neometano rasla prema formi koju smo zaželjeli.

Ljeti, kada nepravilnosti u rastu živice postanu očite, rastom listova,  potrebno je iste podrezati.

Isto tako, od sredine marta do septembra, potrebno je voditi brigu o rastu listova, održavati željeni oblik, uraditi sitne preinake, čisto da ju održavamo i njegujemo već zadani oblik rasta. Ali pri tome imajte na umu da time ne ugrožavate i ne ometate ptice i male životinjice koje su tu našle svoje utočište.

Prije zimskih temperatura potrebno je ukloniti slabe mladice koje će živicu koštati samo nepotrebne snage i oslabit će njezin rast. A u zimu možemo početi s prvim podrezivanjem mladica.

Bilo da su na akumulatorski, električni ili benzinski pogon, STIHL škare za živicu odlikuju se izvrsnim performansama rezanja i inovativnim značajkama. Dizajnirane su posebno za njegu guste i duge živice. A ako je živica posebno visoko izrasla tu su nastavci - STIHL rezači živice.

Slijedi kratki pregled asortimana u ponudi i polja primjene različitih modela.

Benzinske škare za živicu

Snažne STIHL benzinske škare za živicu idealan su pomagač na velikim parcelama, parkovima i u održavanju javnih zelenih površina. Bežični uređaji jamče neograničenu slobodu kretanja. STIHL škare za živicu su dostupne u različitim dužinama i izvedbama, npr. kao komfort verzija  (C), s ErgoStart (E), za podrezivanje (T) ili povratno rezanje (R). STIHL HS 45 ( u dvije varijante s nožem od 45 cm i 60 cm ) škare za živicu idealne su za njegu živice oko kuće, a profesionalni, snažni modeli HS 81 T i HS 82 T ( novi model, cijena na upit ), velike brzine noža i za fini rez idealan su uređaj za održavanje parkova i javnih zelenih površina.

Električne škare za živicu

Svojim preciznim rezom, optimalnom geometrijom noža i mirnim, a snažnim hodom STIHL električne škare jednostavne su i lake za održavanje živice i grmova oko kuće. Laki model STIHL HSE 42 idealan je za podrezivanje i rezanje grana i tankih grana, HSE 61, jačine 500W, s okretnom ručkom i mogućnošću zakretanja u 5 položaja, jamči udobno i snažno rezanje živice i grmova oko kuće.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK