Unikomerc Yt kanal

Zimsko skladištenje kosilica

Zimsko-spremanje-kosilica-naslovna

Kada smo pripremili travnjake za zimsko mirovanje, na red je došlo i odlaganje kosilica koje trebaju biti adekvatno pripremljene za zimsko skladištenje. Inače, zaostala prljavština i ostaci goriva mogu uzrokovati oštećenja na uređaju. 

Pravilno održavanje kosilica prije zimskog skladištenja osigurat će vam optimalan rad kosilice u novoj proljetnoj sezoni. Koje korake morate uraditi pročitajte u tekstu ispod.

Check up STIHL kosilica prije zimskog skladištenja, provjerite sljedeće:

1. Da li ste očistili vašu kosilicu nakon zadnjeg korištenja?

2. Provjeriti ispravnost noževa za košnju?

3. Provjeriti stanje ulja?

4. Da li ste ispraznili gorivo?

5. I da li ste našli adekvatno mjesto za skladištenje uređaja?

1. Čišćenje kosilice

Očistite kosilicu nakon zadnjeg sezonskog korištenja s četkom, vodom i plastičnom ili drvenom lopaticom kojom ćete najlakše otkloniti ostatke trave s kućišta, rashladnih rebara i noža za košnju. Ako vaša kosilica radi na benzinski pogon postavite ju u normalan položaj za rad kako ulje ne bi dospjelo u filtar ili u područje ispuha zraka. STIHL kosilice na benzinski pogon skladištiti uvijek sa izvučenim utikačem za svjećicu. Kod STIHL električnih kosilica iskopčajte kabel za struju, a kod akumulatorskih kosilica obavezno izvadite akumulatorsku bateriju iz uređaja prije skladištenja.

Ako još niste obavili zadnju ovosezonsku košnju pročitajte preporuke ovdje.

Zimsko-spremanje-kosilica-1

2. Provjerite ispravnost noževa za košnju

Ako su vidljive  pukotine ili usjeci na noževima morate ih obavezno prije skladištenja zamijeniti. Provjerite ispravnost oštrica noža, ako su tupe obavezno ih naoštrite. Ako vam nedostaje potrebno znanje ili pomoćna sredstva obratite se se najbližem STIHL ovlaštenom trgovcu i/ili serviseru koji će uraditi sve potrebne radove oštrenja. Popis svih STIHL ovlaštenih trgovaca i/ili servisera u BiH pogledajte na ovom linku.

Savjet:  Za optimalan učinak košnje provjerite naoštrenost oštrica i u sezoni kada aktivno koristite kosilicu. I to nakon svakih 25 radnih sati.

Zimsko-spremanje-kosilica-2

3. Provjerite stanje ulja

Provjerite stanje napunjenosti ulja u kosilici i po potrebi odradite zamjenu. Uvijek se pridržavajte uputa iz uputstva za upotrebu koju ste dobili prilikom kupnje uređaja. Sve informacije možete dobiti i kod STIHL ovlaštenog trgovca i/ili servisera.

Zimsko-spremanje-kosilica-3

4. Ispraznite gorivo

Obavezno ispraznite spremnik goriva preko zime, u protivnom će izgubiti svoju učinkovitost, a može doći i do problema s paljenjem ukoliko ne ispraznite gorivo prije zimskog skladištenja. Ako je ostala malo veća količina, koristit usisnu pumpu ili ako je u pitanju manja količina goriva preostala u uređaju, jednostavno uključite kosilicu da radi u praznom hodu, sve dok se motor sam ne ugasi.

Zimsko-spremanje-kosilica-4

5. I na kraju - Spremite kosilicu na sigurno i suho mjesto

Skladištite uređaj na prikladnoj podlozi, pokrijte motor i uređaj pohraniti u normalnom položaju za rad. Osigurajte ga od slučajnog pomicanja i neovlaštene upotrebe npr. djece.

Zimsko-spremanje-kosilica-5

 

 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK