Unikomerc Yt kanal

Idealna kosilica kosilicu za Vaš travnjak - stvarna je?

iMow naslovna članak  2

Kako odabrati odgovarajuću robotsku kosilicu za Vaš travnjak?

Mali ili veliki, ravan ili neravan, pregledan ili sa zavojima i preprekama: svaki travnjak je drugačiji. U ovom tekstu dajemo par preporuka za odabir odgovarajuće robotske kosilice - čime se odlikuju pojedini modeli kosilica i na što trebate obratiti pažnju kod odabira odgovarajuće kosilice za vaše potrebe.

iMow2

Dok se vi odmarate  – iMow kosi potpuno samostalno i bez umora.

Inteligentan način košnje

Ne želite više zamornu košnju uobičajenom kosilicom i nemate puno slobodnog vremena. Vrijeme je da pokušate s jednom stvarnom alternativom.

Što sve govori u prilog STIHL iMow robotskoj kosilici?

Više nego što možete pomisliti.

Idemo redom:

Potpuno automatska košnja: Ovisno o veličini travnjaka, STIHL iMow robotska kosilica izračunava idealan plan košnje. Jednom programirana, radi potpuno samostalno. Nakon rada ili kada se baterija isprazni, automatski će se vratiti u svoju stanicu za punjenje koja služi i kao pokrov i kao zaštita.

Kratko vrijeme košenja: STIHL iMow robotske kosilice su posebno brze i kose travnjak sigurno i učinkovito. Primjer: RMI 422 model održava 800 m² površine travnjaka u idealnim uvjetima za samo 16 sati tjedno.

Kosi i gnoji u jednom potezu: iMow robotska kosilica ne samo da samostalno kosi, ona i njeguje po principu malčiranja tj. usitnjavanja otkosa. Za vrijeme košnje trava se reže i zatim se usitnjava u kućištu kosilice te ravnomjerno raspodjeljuje po travnjaku i vremenom postaje pravo prirodno organsko gnojivo. U konačnici to znači manje posla za vas i dodatnu brigu oko njege travnjaka. Ova kosilica jednom programirana radi sve što vaš travnjak treba. Bez vaše pomoći.

Ravnomjerno održavan travnjak: iMow robotska kosilica kosi vaš travnjak slučajnim načinom rada. No, slučajnost ima i sistem, jer travnjak će se ravnomjerno pokositi - bez pruga. Robotska kosilica uvijek prilagođava brzinu košnje gustoći trave i terenu.

Robotska kosilica prepoznaje kišne uvjete: Kada se senzor za kišu uključi, iMow automatski prekida košnju kada počne padati kiša. Zatim se vraća u svoju stanicu za punjenje i automatski vraća izgubljeno vrijeme naredni sušniji dan.

iMow3

Nakon rada ili kada je akumulator pri kraju, iMow se samostalno vraća u svoju stanicu za punjenje.

Koji model robotske kosilice iMow odgovara vašem travnjaku?

Odgovarajući model za vaš travnjak ne ovisi samo o veličini travnjaka koji se kosi, već i o vremenu raspoloživom za svakodnevnu košnju. Na primjer, možete postaviti iMow da radi svoj posao samo u jutarnjim satima i samo radnim danima. Tako se vaša djeca mogu igrati neometano u vrtu u popodnevnim satima i vikendom. Sasvim jednostavan i pametan način rada.

 

Model

RMI 422

RMI 422 P

RMI 422 PC

RMI 632

RMI 632 C

RMI 632 P

RMI 632 PC

Maksimalna površina (m2)

800

1.500

1.700

3.000

4.000

3.200

5.000

Trajanje košnje (h)

sedmično/tjedno*

16

25

28

35

38

40

50

Visina košnje (mm)

20-60

20-60

20-60

20-60

20-60

20-60

20-60

Širina košnje (cm)

20

20

20

28

28

28

28

Maksimalni nagib (%)

35

40

40

45

45

45

45

U idealnim uvjetima na temelju specificirane maksimalne površine.

Detaljne informacije o modelim STIHL iMow kosilica u ponudi pogledajte ovdje.

Serija RMI 4: fleksibilna i okretna na manjim površinama

Kompaktne STIHL iMow robotske kosilice serije RMI 4 posebno su prikladne za manje vrtove i vrtove srednje veličine. RMI 422 kosi travnjake površine do 800 m². Još snažniji RMI 422 PC može može pokositi i duplo veću površinu. Ono što im je zajedničko: obavljaju svoj posao u vrlo kratkom roku.

Ako je vaš vrt s puno zavoja ili je na neravnom terenu tj. kosini, ni to ne predstavlja problem za malu robotsku kosilicu: zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, one su posebno okretne i dosežu i najudaljeniji rub vašeg travnjaka. Osim toga, budući da su opremljeni senzorima nagiba, oni mogu prilagoditi svoju brzinu na kosinama i nagibima i tako uvijek postići ravnomjerno pokošenu površinu.

iMow 422

Fleksibilne i okretne robotske kosilice serije RMI 4 vrlo brzo savladavaju manje površine travnjaka.

Serija RMI 6: Idealna snaga za velike površine travnjaka

Imate veliki travnjak? Robotska kosilica serije RMI 6 bez problema savladava velike površine do 5.000 m². Zahvaljujući snažnim akumulatorima, one kose pouzdano i to u samo nekoliko sati. Intuitivna tipkovnica koja se može izvaditi iz kućišta nudi dodatnu praktičnost: omogućuje vam da programirate vrijeme košnje bez ikakvih fizičkih napora i to iz veće udaljenosti.

iMow 632

Savjet: Modeli iMow s oznakom C nude i postavke putem aplikacije na pametnom telefonu ili tabletu. Na primjer, možete postaviti plan košnje, provjeriti poruke o stanju, prekinuti košnju ili pokrenuti novu.

Pripremite se za sveobuhvatnu uslugu iMow robotske kosilice

Nitko ne poznaje bolje STIHL iMow robotsku kosilicu od STIHL ovlaštenog trgovca: Ako imate bilo kakvih pitanja ili niste sigurni koji je iMow model najbolji odabir za vaš travnjak, posjetite najbližeg STIHL ovlaštenog trgovca. On će vam pomoći prilikom odabira, prema  položaju, izgledu i veličini vašeg travnjaka.

Ali to nije sve: Nakon što se odlučite za STIHL iMow robotsku kosilicu, možete se opustiti i uživati. Na Vaš zahtjev, STIHL ovlašteni  trgovac će preuzeti početnu instalaciju STIHL iMow robotske kosilice: postaviti granične žice, instalirati stanicu za punjenje i zajedno s vama programirati plan košnje prema vašim željama.

 

 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK