Unikomerc Yt kanal

STIHL preporuke za radove u vrtu i okućnici – Čišćenje lišća!

BGA 56 blog 2

Neovisno o kojim STIHL uređajima je riječ - škare za živicu, motorna pila, motorna kosa ili uređaj za puhanje, svaki STIHL uređaj je proizvod proizašao iz više od 90 godina iskustva u razvoju i primjeni  snažnih uređaja za šumarstvo, kao i prepoznavanju potreba kod obavljanja radova u vrtu i oko kuće.

Naši vrtni uređaji dizajnirani su savršeno za takvu primjenu. U ovoj seriji članka želimo vam podijeliti par stručnih savjeta kako bi vam izazov uređivanja okućnice i vrta predstavljao zadovoljstvo i jedan vid opuštanja od svakodnevnih obaveza.  

Ovaj članak govori o tome zašto trebate uklanjati lišće i dajemo vam par preporuka kako pametno iskoristiti sakupljeno lišće i reznice.

  1. Sakupite lišće s travnjaka prije košnje.  Ako ostane trava neće dobivati dovoljno svjetlosti u jesen i zimu, što će rezultirati neatraktivnim i ogoljenim dijelovima. Iz tih razloga preporučamo redovito uklanjanje lišća koliko je god moguće jer mokro lišće se suši i lijepi za tlo te se takvo jako teško uklanja. Ako su velike količine u pitanju onda ih je najbolje skupiti puhačem na jedno mjesto i onda ih ukloniti. Uvijek postoji rizik da se poskliznete na lišće: Pobrinite se da odstranite lišće s prilaza putova, mokro lišće vrlo brzo postaje sklisko.
  1. Sakupljeno lišće i reznice možete iskoristi kao zaštitu od leda za vaše biljke. Sakupljeno lišće ne morate bacati ili odstranjivati. Njime možete zaštiti cvjetne gredice i grmlje, postavite ih ispod cvijeća ili ispod grmova ili ih jednostavno natrpajte lišćem poput zaklona. Na taj način osiguravate prirodnu zaštiti sadnicama kako se ne bi smrzle i uništile preko zime. Stajanjem lišće trune i postaje vrijedno gnojivo.   
  2. Ono je i toplo stanište za životinje preko zime. Ježevi i druge male vrtne životinje sretne su kad vide gomilu lišća u vrtu, to im pruža toplo mjesto na kojem će boraviti tijekom zime.
  3. Zbrinjavanje otpalog lišća i reznica za kompost: Prije nego što stavite sakupljeno lišće za kompostiranje najbolje bi bilo da ih odvojite u manje hrpe. Uvenulo lišće ima vrlo mali udio hranjivih tvari i mi preporučujemo da pomiješate sakupljeno lišće s drugim biljnim otpacima iz vrta koje je bogatije dušikom. Stoga kod slaganja hrpe komposta morate voditi računa o pravilnom omjeru mješavine polaznih sirovina. Tako omjer C/N pokošene trave iznosi 12:1 do 25:1, kod povrtnog otpada 13:1, kod lišća 30:1 do 60:1. i kod miješanog vrtnog otpada od 20:1 do 60:1. Na taj način ćete olakšati razgradnju organskih materijala u kompostu.

I zlatno pravilo: prije korištenja uređaja obavezno pročitajte upustvo za upotrebu koje uvijek dolazi s uređajem. Više o akumulatorskom puhaču BGA 56 iz Akumulatorskog sistema COMPACT naći ćete ovdje

BGA 56

Idealno za vrt i okućnicu: STIHL akumulatorski uređaji

Bilo da režete živicu, kosite travnjake i uređujete rubove travnjaka i prilazne puteve, uklanjate lišće ili siječete drvo za novu sezonu grijanja – s našim akumulatorskim uređajima spremni ste za svaki posao oko kuće i u vrtu - i to s lakoćom bez zagađivanja okoline plinovima ili ometanja susjeda.

Otkrijte novu dimenziju rada u vrtu ili oko kuće. Lagano, tiho i snažno – to sve je perfektno sažeto u jednom STIHL akumulatorskom sistemu COMPACT serije.

I veliki plus je to da jedna akumulatorska baterija može biti korištena za rad u svim uređajima iz ove serije, sa STIHL Akumulatorskim sistemom COMPACT  ste na visini zadatka u vrtu i oko kuće. Na našoj stranici možete naći detaljan pregled rada s akumulatorskim baterijama  nove  STIHL COMPACT akumulatorske serije

COMPACT

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK