Unikomerc Yt kanal

STIHL preporuke za radove u vrtu i okućnici – Rezanje živice!

nova slika

Neovisno o kojim STIHL uređajima je riječ - škare za živicu, motorna pila, motorna kosa ili puhač za lišće, svaki STIHL uređaj je proizvod proizašao iz više od 90 godina iskustva u razvoju i primjeni  snažnih uređaja za šumarstvo, kao i prepoznavanju potreba kod obavljanja radova u vrtu i oko kuće.

Naši vrtni uređaji dizajnirani su savršeno za takvu primjenu. U ovoj seriji članka želimo vam podijeliti par stručnih savjeta kako bi vam izazov uređivanja okućnice i vrta predstavljao zadovoljstvo i jedan vid opuštanja od svakodnevnih obaveza.  

Ovaj put vam dajemo par preporuka kako pravilno koristiti škare za živicu i što trebate uzeti u obzir kod izbora najpovoljnijeg perioda za rezanje živice kako bi stimulirali njezin rast.

  1. Važno je odabrati pravo vrijeme: Ne obavljajte ovaj posao kada su temperature previsoke, umjesto toga izaberite oblačan dan. Najbolji period u danu je poslije podneva jer se sok iz grana, upravo u to vrijeme, povuče u stabiljku. Na taj način ćete spriječiti isušivanje svježe podrezanih dijelova.
  2. Kako postići gustu živicu: Svako rezanje živice potiče njezin rast. Ako ju režete redovno i postepeno ona će rasti deblje i gušće – pod uvjetom da dobiva dovoljno vode, topline i svjetlosti.
  3. Kako ćete biti sigurni da režete ravno: Za ravan rez korisno bi bilo voditi se rubovima koji idu paralelno sa živicom. Na primjer, to bi mogao biti rub travnjaka ili ivičnjak, tj. izaberite karakterističnu točku na vrhu živice koju ćete uzeti kao referentu. Isto tako, možete zategnuti žicu i koristiti ju za orijentaciju pri rezanju željene visine.  Morate održati nivo rezanja uvijek istim dok radite sa škarama. Napravite predah svako malo kako biste vidjeli da li režete živicu u ravni koju želite.
  4. Izaberite pravo doba godine. Ako prvi put režete živicu u sezoni, onda je najbolje da to obavite početkom ili sredinom marta. U tom periodu je ona u cvatu tako da nećete oštetiti stabiljku. Možete ju ponovo podrezati krajem juna ili početkom jula, kada ponovno cvijeta.


I zlatno pravilo: prije korištenja uređaja obavezno pročitajte upustvo za upotrebu koje uvijek dolazi s uređajem.

nova slika

Idealno za vrt i okućnicu: STIHL akumulatorski uređaji

Bilo da režete živicu, kosite travnjake i uređujete rubove travnjaka i prilazne puteve, uklanjate lišće ili siječete drvo za novu sezonu grijanja – s našim akumulatorskim uređajima spremni ste za svaki posao oko kuće i u vrtu - i to s lakoćom bez zagađivanja okoline plinovima ili ometanja susjeda.

Otkrijte novu dimenziju rada u vrtu ili oko kuće. Lagano, tiho i snažno – to sve je perfektno sažeto u jednom STIHL akumulatorskom sistemu COMPACT serije.

I veliki plus je da jedna akumulatorska baterija može biti korištena za rad u svim uređajima iz ove serije, s ovim uređajima ste na visini zadatka u vrtu i oko kuće. Na našoj stranici možete naći detaljan pregled rada s akumulatorskim baterijama  nove  STIHL COMPACT akumulatorske serije. 

COMPACT

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK