Unikomerc Yt kanal

RT 5097

Komforna traktorska kosilica s košarom za otkos

RT 5097

Kataloški broj: 6160 200 0018

Povećaj
Slike

Učinkovita traktorska kosilica STIHL RT 5097 namijenjena je njezi i uređivanju travnjaka velikih površina. Velika udobnost korištenja i pregledni i dostupni upravljački elementi čine ovu kosilicu uređajem koji obiluje dobro promišljenim značajkama s ciljem dugotrajnog korištenja bez zamora. Udobno i amortizirajuće vozačko sjedalo može se prilagoditi stasu svakog vozača bez potrebe za dodatnim alatom. Ovu kosilicu karakterizira visoki radni učinak i ravnomjernost pri košnji zahvaljujući snažnom pogonskom uređaju, jednostavnom centralnom podešavanju visine košnje, te brzom i učinkovitom pokretanju i zaustavljanju sustava kosišta pomoću elektromagnetskog kvačila. S obiju strana kosišta nalaze se usmjerivači trave koji jamče stalnu širinu košnje i precizno navođenje kosišta u travi. Vožnja ove traktorske kosilice znatno je pojednostavljena sistemom kontrole kertanja pomoću samo jedne nožne pedale.  Nagibom pedale bira se smjer vožnje stroja, kao i brzina kojom se kosilica kreće. Zahvaljujući praktičnoj savijenoj poluzi za pražnjenje košare za otkos, ona se lako i u potpunosti prazni, i to bez potrebe za silaženjem s upravljačkog sjedala. Košara za otkos sazdana je od posebno otpornog polimernog materijala, a njen dizajn omogućuje lako i temeljito čišćenje i održavanje. 

Verzija

Cijena
 • RT 5097 6876,00 KM*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2019. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 5097

Specifikacija

Prikladna za travnjakedo 6.000 m²
Širina košnje95 cm
Visina košnje30-100 mm
Zapremnina košare250 l
Pogonhidrostatski
Kapacitet spremnika goriva9 l
Obujam motora344 cm³
Snaga motora6,5 kW / 8,8 PS
Broj okretaja radnog alata2.750 U/min
Širina uređaja101 cm
Duljina uređaja s košom za sakupljanje trave242 cm
Visina uređaja do sjedala116 cm
Težina uređaja228 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWAd100 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA86 dB(A)
Nesigurnost KpA2 dB(A)
Nesigurnost vibracija sjedala K0,49 m/s²
RT 5097

Posebne značajke

 • Profilirani pneumatici
  Profilirani pneumatici

  Profilirani veliki pneumatici svojom velikom gaznom površinom štite travnjak od nagnječenja. Urezi na njihovoj površini osiguravaju precizan hod kosilice. 

 • Priključivanje dodatne opreme
  Priključivanje dodatne opreme

  Integrirana sklopka za priključivanje dodatne opreme omogućava olakšano opremanje kosilice dodacima kao što je praktična prikolica za transport otkosa ili alata.

 • Centralno podešavanje visine košnje
  Centralno podešavanje visine košnje

  Poluga za centralno podešavanje visine košnje smještena je tik uz vozačevo sjedište. Praktična i na dohvat ruke, omogućava podešavanje visine košnje bez napora i u sedam razina.

 • Robusni okvir kosilice
  Robusni okvir vozila

  Okvir ove traktorske kosilice iznimno je čvrst i elastičan, te je odgovoran za kompaktnu građu uređaja koja omogućuje stabilno i pouzdano priključivanje dodatnih elemenata, kao što je npr. ralica za snijeg. 

 • Amortizirajuće sjedište
  Amortizirajuće i podesivo upravljačko sjedište

  Savršena sjedaća pozicija za korisnika ove kosilice podesiva  je bez upotrebe dodatnog alata. Time se postiže optimalna radna pozicija za svakog korisnika.

 • Nizak nivo podne razine
  Nizak nivo podne razine

  Nizak nivo podne razine kosilice omogućava lako penjanje i silaženje korisnika s uređaja.

 • Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje
  Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje

  Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje napravljena je od iznimno otporne polimerne mase na način da omogućava pražnjenje košare bez napora i bez silaska s upravljačkog sjedišta. Geometrija same košare omogućava optimalno i potpuno ispunjavanje košare otkosom, kao i temeljito pražnjenje. Pranje i čišćenje košare obavlja se jednostavno.

 • Vozni pogon s jednom papučicom
  Vozni pogon s 1 nožnom papučicom

  S ciljem olakšanja i pojednostavljenja upravljanja kosilicom, pogonski uređaj razvijen je tako da se vožnjom upravlja pomoću jedne nožne pedale. Nagibom pedale zadaje se hod uređaju prema naprijed odnosno unatrag. Također, osjetljivost ove upravljačke komande omogućava lako i precizno odabrati željenu brzinu kretanja odnosno stajanje na mjestu. U slučaju potrebe za oštrim zaustavljanjem to se obavlja pritiskom na posebnu pedalu kočnice. 

 • Elektromagnetska spojka noža
  Elektromagnetska spojka noža

  Elektromagnetska spojka noža omogućava brzo i učinkovito pokretanje odnosno zaustavljanje sistema noževa. Tom funkcijom upravlja se lako s upravljačkog sjedišta. 

 • Funkcija usitnjavanja otkosa
  Funkcija usitnjavanja otkosa - malčiranje (mogućnost dogradnje)

  Dogradnjom sistema za usitnjavanje otkosa ovaj uređaj može i malčirati, usitnjavati otkos i tijekom košnje vratitit ga na tlo. U tu svrhu potrebno je skinuti košaru za otkos i sa stražnje strane uređaja u tunel za transport otkosa u košaru umetnuti blokadu tunela. Na taj način zadržavamo otkos u prostoru kosišta, gdje biva usitnjen u male segmente. Tako usitnjen otkos potom raspodjeljuje se tijekom košnje natrag na tlo travnjaka, gdje biva ostavljen u svrhu prihrane tla vrijednim mineralnim sastojcima, te s ciljem očuvanja vlažnosti tla, a i zaštite vlati trave od negativnog utjecaja UV zraka. Ovaj način iskorištavanja otkosa ujedno nas oslobađa obaveze za zbrinjavanjem pokošene trave. 

RT 5097

Pribor

 • AAH 300 - Zaštitna cerada
  AAH 300 - Zaštitna cerada

  Zaštitna cerada nudi učinkovitu zaštitu kosilice od prašine i onečišćenja podmazanih dijelova uređaja, te omogućava uredno skladištenje.

 • PICK UP 300
  PICK UP 300

  Ova praktična prikolica za traktorsku kosilicu može poslužiti i pri obavljanju poslova u vrtu u funkciji ručnih kolica (tački). Idealna je za prijevoz tereta do 150 litara zapremnine.

 • ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora
  ACB 010 - Punjač za sve akumulatorske baterije za taktorsku kosilicu

  Uređaj za punjenje i održavanje akumulatorskih baterija održava bateriju uvijek napunjenom i spremnom a ujedno produljuje radni vijek i kapacitet baterije. Jednostavnim priključivanjem na kućnu naponsku mrežu i na bateriju osigurati ćemo uvijek pun i ispravan rad akumulatorske baterije.

 • ADF 500 - Deflektor
  ADF 500 - Deflektor

  Ovaj priključak namijenjen je usmjeravanju otkosa iz traktorske kosilice prema tlu tijekom košnje, a pomaže i pri ravnomjernom rasporedu otkosa po travnjaku u svrhu sušenja ili prihrane. 

 • APO 030 - Benzinabsaugpumpe
  APO 030 - Usisna pumpa za gorivo

  Usisna pumpa za gorivo omogućava odstranjivanje goriva iz spremnika.

 • ASK 018 - Lanci za snijeg
  ASK 018 - Lanci za snijeg

  Ovi praktični lanci za snijeg omogućuju sigurnu i učinkovitu vožnju i u zimskim uvjetima. Prikazani model namijenjen je 18-inčnim pneumaticima. 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK