Unikomerc Yt kanal

MB 3 RT

Pokretna kosilica s 3 točka s pogonom

MB 3 RT

Snažna kosilica na 3 točka opremljena ReadyStart sistemom pokretanja i pogonom na stražnje točkove. Konstrukcija s 3 kotača, te sa zakretnim prednjim točkom čini ovu kosilicu posebno upravljivom. To olakšava košnju oko stabala i grmlja. Laka preinaka s bočnog izbacivanja otkosa u funkciju mljevenja otkosa. Quick-Fix brzi napinjači olakšavaju sklapanje i transport uređaja.


Kataloški broj: 6361 011 3411

Povećaj
Slike

Verzija

Cijena
 • MB 3 RT Na upit

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2019. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 3 RT

Specifikacija

Prikladna za travnjake (m ²)do 2.000
Širina košnje cm48
Visina košnje mm25-80
Snaga motora pri broju okretaja / min2,5 kW / 3,4 KS 2.800 U / min
Tip motora B & S serije 675 RS
Materijal kućišta Čelični lim
Pogon1 V (1 brzina)
Težina (kg)32
Zajamčena razina zvučne snage LWA dB (A) 96
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA dB (A) 82
Vrijednost vibracija AHW m / s ² 4,50 / 2,25
Nesigurnost KpA dB (A) 2

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 3 RT

Posebne značajke

 • Sklopiva ručka
  Sklopiva ručka

  Zahvaljujući preklopnim ručkama VIKING kosilice lako se i bez napora prenose. Isto tako, ta značajka ih čini lakim za skladištenje zbog smanjenih dimenzija.

 • Metalno kučište
  Kučište od čeličnog lima

  Ova izvedba kućišta kosilicu čini trajnom i robusnom. 

 • Košnja s bočnim izbacivanjem
  Košnja s bočnim izbacivanjem otkosa

  Prilikom košnje s otvorenim postranim poklopcem koji zatvara prostor za košnju, otkos biva izbacivan radi sušenja i lakšeg naknadnog skupljanja.

 • Spremni Početak motora
  Sistem laganog pokretanja motora ReadyStart

  Motor ove kosilice opremljen je inovativnim sistemom za olakšano pokretanje pogonskog uređaja ReadyStart. Sistem omogućuje olakšano pokretanje s uštedom snage. Motor je opremljen automatskim čokom, koji prepoznaje temperaturu motora i s obzirom na koju se automatski podešava.

 • Antivibracijski elementi
  Antivibracijski elementi

  Antivibracijski elementi ovjesa motora na kućištu smanjuju prijenos neželjenih vibracija na kućište, čime smanjuju zamor pri duljem radu i omogućavaju lakše i preciznije upravljanje kosilicom.

 • Pogon
  Pogon

  Pogonski sklop motornih kosilica namijenjen je da olakša prvenstveno košnju većih površina ili blagih nagiba. Pogonski dio stavlja se u funkciju pritiskom na polugu za aktiviranje, smještenu na upravljačkoj ručki. VIKING kosilice opremljene su pogonima s jednom, a i do tri brzine, ovisno o modelu kosilice.

 • Podešavanje visine rezanja na osovini
  Podešavanje visine košnje na osovini

  Podešavanje visine košnje na ovoj kosilici obavlja se odvojeno na prednjoj i stražnjoj osovini. To omogućuje četiri različite visine košnje.

 • QuickFix brzo puštanje.jpg
  Brzi zatezač ručke Quick-Fix

  Služi za brzo i učinkovito podešavanje visine upravljača.

 • Lagani pogonski kotači
  Lagani pogonski točkovi

  Točkovi na VIKING kosilici, unatoč maloj masi, iznimno su robusni i dugovječni. Opremljeni su s dva kuglična ležaja. Pogonski točkovi svoju veliku vlačnu moć i stabilnost smjera vožnje zahvaljuju solidnom profilu integriranom u gaznu površinu točka.

 • Podesivi prednji kotač
  Podesivi prednji točak

  Fiksni ili fleksibilan: prednji točak slobodno se zakreće i omogućava bolje manevriranje oko prepreka, ako ga ne blokiramo. U tom slučaju košnja biva preciznija i lakša, kosimo li uz zid ili prepreku.

 • Funkcija usitnjavanja.jpg
  Funkcija usitnjavanja

  Ako kosimo s blokiranim izlaznim tunelom za otkos i bez košare za travu kosilica djeluje kao uređaj za usitnjavanje otkosa. Na ovaj način otkos biva usitnjen  vrlo fine čestice, čime se tlu osiguravaju hranjive tvari i vlaga jer otkos ostaje na zemlji u obliku finog saga prirodnog materijala.

 • Nož za malčiranje
  Nož za usitnjavanje

  Multi oštrica noža za košnju nudi mogućnost presijecanja vlati trave na četiri različite visine, čime se otkos usitnjava do u vrlo male čestice. Prilikom košnje fine čestice trave ostaju u zračnom tunelu kućišta. Tako bivaju usitnjene do u vrlo fine čestice, takve površine da ih uzlazna struja zraka više ne odiže od tla, zbog čega padaju na travnjak. Time se travnjaku vraća dio hranjivih tvari i vlage, a mlada trava i tlo štite se od isušivanja.


*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 3 RT

Pribor

 • Disk sa četiri vibracijska noža.jpg
  Disk s četiri zakretna noža Disk-Cut

  Priključak za košnju za rotacione motorne kosilice. Povećava udobnost i sigurnost rada. Disk je opremljen s četiri zakretna noža koji se u slučaju kontakta s preprekom ili podlogom zakrenu i time kompenziraju nastale sile, što štiti radilicu i njen ovjes od oštećenja. Za korištenje na modelima MB 3 RH, MB 3 RT, MB 3 RTX.

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK