Unikomerc Yt kanal

FS 460 C-EM

Vrlo snažan motorni čistač 2.2 kW s M-Tronic (M) i ErgoStart (E)

FS 460 C-EM.jpg

Vrlo jak, udoban, izdržljiv, robustan 2,2 kW motorni čistač. Ergonomski poboljšan, serijski opremljen s elektronskim sustavom nadzora pokretanja i rada uređaja M-Tronic. Ugrađen ErgoStart radi lakšeg pokretanja. Idealan za košnju velikih površina čvršćeg raslinja, te za uzgojne radove u šumarstvu.

Kataloški broj: 4147 200 0008

Povećaj
Slike

Verzija

Cijena
 • FS 460 C-EM 2256,00 KM*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2020. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

FS 460 C-EM.jpg

Specifikacija

Zapremina cm ³45,6
Snaga kW / KS2.2 / 3
Težina kg 1)8.5
Ukupna duljina m 2)1.79
Razina zvučnog tlaka pri košnji najlonskom niti dB (A) 3)101
Razina zvučnog tlaka pri košnji trokrakim nožem dB (A) 3)100
Razina zvučne snage pri košnji trokrakim nožem dB (A) 3)113
Razina zvučne snage pri košnji najlonskom niti dB (A) 3)113
Vrijednost vibracija na desnoj strani pri košnji trokrakim nožem m / s ² 4)1.6
Vrijednost vibracija na lijevoj strani pri košnji trokrakim nožem m / s ² 4)1.9
Vrijednost vibracija na lijevoj strani pri košnji najlonskom niti m / s ² 4)2.5
Vrijednost vibracija na desnoj strani pri košnji najlonskom niti m / s ² 4)2.1
Širina košnje mm480
Rezni alatNož za gustiš 300-3
Zapremnina spremnika l0.75
FS 460 C-EM.jpg

Posebne značajke

 • Stihl ErgoStart.jpg
  STIHL ErgoStart

  Spiralna opruga između kalema užeta za pokretanje i radilice s funkcijom kompenziranja vršnih sila koje se javljaju prilikom pokretanja. Sila prilikom izvlačenje užeta za pokretanje akumulira se u opruzi koja, nakon što prijeđe otpor stvoren kompresijom u cilindru, izvrši startnu vrtnju radilice i time pokrene motor. U usporedbi s ostalim sistemima za paljenje, STIHL ErgoStart treba upola manju količinu energije koja je potrebna za pokretanje motora, a pri tome znatno manju brzinu potrebnu za pokretanje.

 • Bicikl ručke za ergonomsko košenje
  Široke ručke za ergonomsku košnju

  Široke ručke u konstrukciju ovog uređaja imaju za cilj lakše i udobnije rukovanje uređajem. One omogućavaju košnju pomoću prirodnih pokreta svojstvenih košnji klasičnom ručnom kosom. Uređaj se lagano prilagođava visini korisnika pomoću jedne leptir matice za podešavanje ručki. Ovaj sistem upravljanja prvi je odabir korisnika koji za zadatak imaju košnju velikih površina.

 • STIHL 2-MIX motor sa slojevitom deaktiviranje
  STIHL 2-MIX motor s predispiranjem

  STIHL dvotaktni motor sa 2-MIX tehnologijom nudi veliku snagu motora, uštedu i do 20% goriva u odnosu na iste STIHL dvotaktne motore bez 2-MIX tehnologije. Opremljen je četverokanalnim cilindrom i sistemom predispiranja komore za sagorijevanje. Količina nesagorenog goriva u ispušnim plinovima time je smanjenja i za do 70%, što zadovoljava EU II normu za ispušne plinove.

 • STIHL sustav protiv vibracija s 4 točke
  STIHL Antivibracijski sistem s 4 točke

  Kod STIHL motornih čistača neželjene vibracije uzrokovane radom motora i djelovanjem reznog alata smanjuju se sistemom čeličnih opruga koji u četiri točke spaja pogonski uređaj i upravljački dio. To znatno ublažava prijenos vibracija na upravljačke ručke i olakšava upravljanje uređajem.

 • Ergonomske naramenice .jpg
  Ergonomske naramenice ADVANCE s reflektirajućim trakama

  Ergonomske naramenice sa reflektirajućim trakama za iznimno ugodno košenje. Jarko narančaste boje, predviđene za FS korisnike koji nose odjeću visoke vidljivosti (reflektirajuću) prema EN471. 

 • Gumb Zaustavi
  Tipka za zaustavljanje

  Kontrola prekidača za zaustavljanje prilikom ponovnog pokretanja nije potrebna. Motor je uvijek spreman za rad.

 • Multifunkcionalna STIHL ručka.jpg
  Multifunkcionalna ručka

  Sve kontrole za upravljanje motorom u jednoj ruci, što rad čini jednostavnim i pouzdanim.


 • Ručna pumpa za gorivo
  Ručna pumpa za gorivo

  Mala gumena pumpica stvara podtlak koji dobavlja gorivo u rasplinjač. Na taj način se gorivo nakon duže pauze u radu lakše doprema u rasplinjač i otklanja potrebu za višekratnim potezanjem startnog užeta pri pokretanju.

 • Zaključavanje noža
  Zaustavljanje blokade noža

  Utor blokade noža sprječava njeno ispadanje tijekom izmjene reznog alata, što znatno olakšava i ubrzava sam proces.

 • Veliki spremnik goriva.jpg
  Veliki spremnik goriva

  Proziran spremnik goriva zapremnine od 0,75 l omogućava duže radne intervale s manje zaustavljanja radi naknadnog punjenja goriva. Količina goriva vidljiva je izvana, a punjenje goriva pojednostavljeno je velikim otvorom na spremniku.

 • zimsko-ljetni zasun
  Ljetno-zimski zasun

  Zimsko-ljetni zasun jednostavnim prebacivanjem omogućava olakšano pokretanje i korištenje ovisno o temperaturi zraka. Tijekom zimskih mjeseci ovaj zasun preusmjerava topao zrak s cilindra prema rasplinjaču i time ubrzava zagrijavanje pogonskog uređaja.

 • Zaštitne naočale.jpg
  Zaštitne naočale

  Za veću sigurnost pri radu. Naočale su dobro ventilirane i imaju široku bočnu zaštitu.

  Proizvod

  Cijena
  • Zaštitne naočale 6,74 KM*
 • STIHL kompenzator.jpg
  STIHL kompenzator

  STIHL kompenzator, kontrolni dio karburatora osigurava da snaga motora, ubrzavanje i potrošnja goriva ostanu nepromijenjeni unatoč onečišćenju pročistača zraka. Pročistač se čisti tek kada dođe do primjetnog pada performansi, što omogućava vrlo duga razdoblja rada bez održavanja.

   

 • Bezalatno podesiva ručka
  Bezalatno podesiva ručka

  Ručka sa sistemom podešavanja bez potrebe za dodatnim alatom. Otpuštanjem preklopne matice oslobađa se opružni stezni sistem i omogućava podešavanje kuta upravljačkih ručki prema visini korisnika i nagibu terena.

 • Početni položaj (M-tronic)
  STIHL M-Tronic

  Zahvaljujući M-Tronic sistemu upravljanja radom uređaj više ne trebate znati o razlikama u "hladnom i toplom" pokretanju uređaja. Dovoljno je da preklopnik procesa pokretanja postavite u startnu poziciju. Sistem sam prepoznaje temperaturu motora, prilagođava zasićenost mješavine i podešava cijeli niz parametara potrebnih za uspješno pokretanje. Samo pokretanje iziskuje puno manje povlačenja užeta za pokretanje, a uređaj je odmah potom moguće koristiti s punim gasom. Pritiskom na polugu gasa preklopnik procesa pokretanja sam se vraća u početnu poziciju

FS 460 C-EM.jpg

Pribor

 • Univerzalne naramenice ADVANCE PLUS.jpg
  Univerzalne naramenice ADVANCE PLUS

  Ergonomske udobne i jednostavne za korištenje. Za rad na većim površinama uz uštedu snage, Opremljene komfornom kukom za brzo i jednostavno vješanje i skidanje uređaja.

 • Forstgurt ADVANCE
  Šumarske naramenice ADVANCE

  Omogućuju veliku slobodu kretanja zbog slobodnog ovjesa oslone ploče za motornu kosu. Posebno ergonomski uobličene i udobne za korištenje pri uzgojnim radovima u šumarstvu, te pri korištenju lista kružne pile. Mogućnost montiranja naprtnjače ADVANCE. Za FS 100 - FS 550

 • Remen za šumare ADVANCE PLUS
  Univerzalni remen ADVANCE, standardna veličina
  Za laganiju košnju i usitnjavanje. Ergonomski, udobni, lagani, proširivi za prsni remen i naprtnjaču za alat. Standardna veličina, za FS 50-FS 560 i FSA 90.

  Proizvod

  Cijena
  • Univerzalni remen ADVANCE, standardna veličina107,64 KM*
 • Ergonomske naramenice.jpg
  Univerzalne naramenice ADVANCE

  Ergonomske i potpuno udobne naramenice za lakše i udobniji rad s motornom kosom. Proširivo dodatnim elementima kao što su remen preko prsa ili leđni ovjes uređaja integriran u naprtnjaču. Predviđeno za modele Za FS 50 - FS 550.

 • Ergonomske naramenice .jpg
  Ergonomske naramenice ADVANCE s reflektirajućim trakama

  Ergonomske naramenice sa reflektirajućim trakama za iznimno ugodno košenje. Jarko narančaste boje, predviđene za FS korisnike koji nose odjeću visoke vidljivosti (reflektirajuću) prema EN471. 

 • Alat ruksak ADVANCE
  Naprtnjača ADVANCE

  Za praktičan transport alata s dva pretinca. Jednostavno se pričvršćuje na univerzalne remene i remene za šumare.

 • Zaštitna navlaka za motor
  Zaštitna navlaka za motor

  Savršena zaštita za kućište motora prilikom transporta. Za FS 38 - FS 450

  Proizvod

  Cijena
  • Zaštitna navlaka za motor25,05 KM*
 • Naramenice .jpg
  Naramenice

  Visokokvalitetne naramenice s debelom postavom radi veće udobnosti pri višesatnom radu.

 • Kružna pila 200mm.jpg
  Štitnik za list kružne pile 200 mm

  Štitnik za list kružne pile, s funkcijom olakšanog piljenja kroz veće promjere.

  Proizvod

  Cijena
  • Štitnik za list kružne pile 200 mm187,50 KM*
 • Štitnik za sjeckanje
  Štitnik za sjeckanje

  Čvrsti štitnik za korištenje pri radu s nožem za sjeckanje otkosa 270-2. Štiti od izlijetanja otkosa, pijeska i kamenčića, budući da mu je jedna od funkcija površinsko prozračivanje tla. Namijenjen je za: FS 260 C-E, FS 360 C-E, FS 410 C-E, FS 460 C-EM.

 • Nastavak sa flaksem.jpg
  Posebni štitnik za košnju najlonskom niti

  Posebno razvijen za košnju najlonskom niti. Pruža zaštitu od izlijetanja otkosa, pijeska i kamenčića, a pomoću integriranog nožića odsijeca predugačku najlonsku nit. Za FS 55, 80 FS, FS 85, 87 FS, FS 90, FS 100, FS 130, FS 240 CE, FS 240 RC-E, FS 250, FS 260 RC-E, FS 310, FS 350, FS 450, FS 460 RC-E, FS 480, FR 130 T, FR 350, FR 450, FR 480, FR 480 C-EM.

 • Štitnik šake
  Zaštita za ruke pri radovima usitnjavanja

  Otklanja mogućnost povrede šake prilikom rada u skućenom ili zaraslom prostoru. Prikladan za modele: FS 260, FS 360, FS 410, FS 460.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK