Unikomerc Yt kanal

Profesionalci za njegu Vašeg travnjaka

Stručni savjeti za skrb travnjaka

Kako bi Vaš travnjak uvijek dobro izgledao i pritom mogao mnogo toga izdržati, treba ga dobro održavati! Sručnjak za travnjake Walter Schwab uzgaja u Bavarskoj, zajedno sa svojim ocem Horstom, posebne travnjake za parkove, stadione ili nogometne terene.

Savjet 1: Gnojenje

Ne dopustite Vašem travnjaku da gladuje. Korov i lišajevi najučinkovitije se tjeraju gnojenjem u 4 do 5 navrata godišnje. Kao energetski međuobrok preporučujemo organsko - mineralno gnojivo - djelomično napravljeno od šećerne repe što potiče život ispod zelenog tepiha. Posljednje bi gnojenje trebalo biti u rujnu/septembru. U veljači/februaru ili ožujku/martu tj. odmah nakon što se snijeg otopi, trebalo bi biti prvo gnojenje u novoj godini. Uvijek kažem: Bolje previše nego premalo gnojiva. Trava se ne može udebljati, a štetiti joj organsko-mineralni gnojivo ne može. 

Savjet 2 : Košnja

Činjenica je: Što češće kosite Vaš travnjak, to će on biti ljepši. Preporučujemo 2 do 3 puta tjednu košnju jer ako dodajete puno gnojiva morate često i kositi. Na nogometnim je stadionima visina trave do 2cm, no u vrtu ona može slobodno narasti i do 3,5cm. 

Savjet 3: Zalijevanje, ali ne previše

Sa zalijevanjem ne trebate pretjerivati. Ovdje vrijedi- u usporedbi s gnojenjem: Bolje manje nego više. Više vode travi treba samo u velikih vrućinama. Potrebna količina vode ovisna je o temperaturi i uvjetima tla. No, postoji pravilo: u razdobljima velikih vrućina- 2 puta tjedno zalijevati – zaliti otprilike 15 litara vode na jedan kvadratni metar. 

Savjet 4: Pustiti je da raste

Ako naše savjete uzimate u obzir, za Vašu meku, nepropusnu i vitalnu travu možete još samo jednu stvar napraviti: pustiti je da raste!

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK