Unikomerc Yt kanal

Na ovaj način ćete produžite vijek trajanja niti za košnju

niti

Neovisno da li je riječ o profesionalcima ili privatnim korisnicima: Tamo gdje kosilica ne pomaže, motorne kose i čistači su pravi odabir. U kombinaciji s glavom za košnju ovi uređaji nude puno prednosti pogotovo kada radite na teško pristupačnim i uskim terenima ili prilazima. Postupak košnje s glavom za košnju funkcionira na način da niti rotiranjem oko glave za košnju sijeku travu. Kada niti udari od neki predmet u travi ona se ošteti ili puca i nova se izvlači kratkim udarcem glave za košnju. Niti se na taj način vremenom troše tj. skraćuju i moraju se redovito mijenjati. Preporučuje se imati jedno pakiranje niti u rezervi. A kako bi niti koje ste kupili i skladištili duže trajale dat ćemo vam par preporuka.

Potopite niti za košnju u vodu

Preporučuje se da niti prije košnje apsorbiraju određenu vlažnost kako bi pri radu bile fleksibilnije i elastičnije i time duže trajale. Preporučujemo da niti koje ćete duže vremena čuvati ili tek kupljene niti potopite u vodu 24 h prije upotrebe. Ukoliko nećete koristit motornu kosu ili čistač jedan duži vremenski period preporučujemo prije upotrebe izvaditi umetak svitka iz glave za košnju i potopiti ga zajedno s niti u vodu i držite potopljene dva dana u vodi. Ove preporuke vrijede i za plastične noževe PolyCut glave za košnju. (Slika 1.)

nova slika

Spužve kao pomoćno sredstvo

Jednu iznimku čine STIHL DuroCut glave za košnju. Niti u komadima se isporučuju u kutijama sa spužvicom. Ako spužvicu namočite vodom niti će izravno u pakiranju ostati vlažne prilikom skladištenja i spremne za košnju u svakom trenutku. (Slika 2.)

nova slika

Širok asortiman najlonskih niti za sve STIHL glave za košnju

Ovisno koji model motorne kose ili čistača koristite, shodno tome trebate različite niti za košnju. STIHL niti za košnju dostupne su u različitim oblicima, promjerima i presjecima. I sve STIHL niti za košnju izrađene su od dugotrajnog elastičnog materijala koji je otporan na habanje i time skrbi za dugi vijek niti pri radu. U STIHL online katalogu od stranice 88. pronađite odgovarajuću nit za svoj STIHL uređaj. 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK