STIHL AK sustav

STIHL akumulatorski AK sustav. Dorastao svakom zadatku.


STIHL Akumulatorski AK sustav je fleksibilno rješenje za ambiciozne vrtlarske radove. Sve o našem akumulatorskom sustavu visoke učinkovitosti i izdržljivosti pronaći ćete ovdje.

STIHL Akumulatorski AK sustav. Dorastao svakom zadatku.

U potrazi ste za akumulatorskim sustavom s kojim možete fleksibilno obaviti ambiciozne vrtlarske poslove? Tada je STIHL akumulatorski AK sustav pravo rješenje za vas: s uređajima akumulatorskog AK sustava dobivate visoki radni učinak i izdržljivost doraslu svakom zadatku u vrtu. Sve baterije sustava su zamjenjive i mogu se tako koristiti u svim vrtovima. Uređaji AK sustava: potpuna fleksibilnost, puni radni učinak, maksimalna snaga

Od škara za živicu do kosilice: AK akumulatorske baterije možete kombinirati sa svim akumulatorskim uređajima AK sustava. 

HSA 56  , FSA 56  , HLA 56  , RMA 235  , RMA 339  , BGA 56  , MSA 140  , MSA 120 C-BIsprobajte STIHL AK sustav

Želite sami isprobati snagu i fleksibilnost STIHL AK sustava? Nikakav problem – sve uređaje AK sustava možete isprobati kod specijaliziranog trgovca u vašoj blizini.Naša AK akumulatorska baterija: osnova AK sustava

Lagana litij-ionska baterija AK sustava zamjenjiva je i može se kombinirati sa svim uređajima sustava. Pritom vam na raspolaganju stoje tri baterije različitog kapaciteta ovisno koliko snage vam je potrebno. Praktično: LED lampice na bateriji pokazuju vam u svako vrijeme stanje napunjenosti baterije. Tako znate koliko je još snage preostalo do ponovnog punjenja baterije. Pravilno korištenje baterija AK sustava
Sve o pravilnom rukovanju litij-ionskom baterijom kakva se koristi u AK sustavu i ostale informacije o akumulatorskoj tehnologiji saznat ćete u našem članku.


Akumulatorske škare za živicu HSA 56

Sa laganim i praktičnim akumulatorskim škarama za živicu orezivat ćete grmlje i živicu gotovo bez napora. Zahvaljujući ergonomskom dizajnu i maloj težini možete raditi s uređajem štedeći snagu.  


Rezanje živice sa HSA 56
· Pokretima u obliku luka i korištenjem obje strane noževa živicu najprije rezati bočno okomito.  
· Kod rezanja gornje strane postaviti šipku s noževima u kut od 0 do 10 stupnjeva vodoravno. Pokretima u obliku srpa uklonite obrezane grane s živice. 
Detaljne upute kako rezati živicu pronaći ćete u našem članku. 

Naoštrite sami škare za živicu.
Kao i svake škare za živicu, tako i HSA 56 mogu otupiti nakon česte upotrebe. Prije nego se sami prihvatite oštrenja noževa, pokušajte slijedeće: 
· Očistite noževe: Uklonite prljavštinu mekanom tkaninom prije nego što krenete s oštrenjem.
· Navlažite napravu za oštrenje: Nanesite vodu ili malo ulja na površinu Vašeg uređaja za oštrenje noževa za rezanje živice.


Akumulatorska kosilica RMA 235

Lagana akumulatorska kosilica opremljena je permanentno aktiviranim Eco-modus načinom rada koji zajedno sa optimiziranim noževima osigurava maksimalnu učinkovitost kod košnje. Zahvaljujući svojoj maloj težini lagana je za rukovanje. 


Košnja trave sa RMA 235
· Redovita košnja za bujnu travu: što češće kosite vaš travnjak, to će biti ljepši. U najboljem slučaju, uposlite vašu kosilicu 2 do 3 puta tjedno.
· Prvi korak: sezonu košnje u proljeće trebali biste započeti prvom košnjom kada trava dosegne visinu od otprilike 7 ili  8 cm.
· Uvažavanje vremenskih prilika: ako je vani mokro, preporučamo da po mogućnosti ne kosite. Vlati trave slijepe se u kad su vlažne i teško je uredno pokositi travnjak.


Akumulatorska motorna kosa FSA 56

Akumulatorska motorna kosa sa jakim učinkom košnje radi posebno tiho, ima podesivu dršku i udarcem glave za košnju o tlo može automatski produljiti nit za košnju. Akumulatorska motorna kosa zahvaljujući svojoj visokoj preciznosti prikladna je za košnju trave i radove održavanja. 


Šišanje rubova travnjaka sa FSA 56
· Najprije šišanje rubova travnjaka, onda tek košnja ostatka trave.
· Uvijek pošišajte rubove travnjaka kada želite pokositi travu.  
· Rubove travnjaka kositi motornom kosom uvijek na sigurnom odstojanju od drugih osoba i predmeta. 


Akumulatorske škare za živicu HLA 56

Lagane akumulatorske škare za rezanje visoke živice osvajaju svojom djeljivom osovinom za jednostavan transport i s jednostrano izbrušenim noževima u obliku kapljica, sa sustavom za rezanje čiji se kut može podesiti.  


Akumulatorska motorna pila MSA 120 C-B

Lagana akumulatorska motorna pila za održavanje vrta i zemljišta posebno je tiha i opremljena komfornim sustavom za zatezanje lanca i kočnicom lanca QuickStop Super.


Akumulatorska motorna pila MSA 140 C-B

Lagana akumulatorska motorna pila za održavanje zemljišta i zanatske aktivnosti postiže 25% veći učinak rezanja u odnosu na MSA 120 C-B, omogućava brzu i jednostavnu zamjena lanca, te je opremljena brzom kočnicom lanca QuickStop Super.


Piljenje drva za ogrjev sa MSA 140 C-B
· Označite na deblu komadićem krede ili nečim sličnim mjesto reza.
· Pokrenite motornu pilu i zarežite na označenom mjestu lancem pile koji je u laganom pogonu. Rez bi trebao odvojiti deblo otprilike ¾ . Ponovite postupak na svim označenim mjestima.
· Okrenite deblo. Pazite da ga osigurate da se ne otkotrlja prije nego nastavite s radom.  
· Sada možete dovršiti započete rezove sa suprotne strane.


Akumulatorski puhač BGA 56

Praktični akumulatorski puhač oslobađa travnjak, dvorište i prilazne putove sasvim jednostavno od lišća, zelenog otpada ili prljavštine. Posebno je tih, savršeno izbalansiran i opremljen cijevi za puhanje koja se može podesiti po duljini. 


Uklanjanje lišća
Nakon korištenja akumulatorskog puhača trebali bi pravilno ukloniti lišće. Detaljnu uputu za uklanjanje vrtnog otpada naći ćete u našem članku.  


Fleksibilna akumulatorska snaga: radni učinak AK sustava

Saželi smo za vas što radni učinak akumulatorskih baterija AK u kombinaciji sa uređajima AK sustava sasvim konkretno znači za vašu radnu svakodnevicu. U sljedećoj tablici pronaći ćete primjere dosega baterija za određenu primjenu:


Uređaj
Primjena
AK 10 (72 Wh) AK 20 (144Wh) AK 30 (180Wh)
MSA 120 C-B
Kod piljenja debla (10 x 10 cm) do … rezova
50 rezova
120 rezova 150 rezova
MSA 140 C-B
Kod piljenja debla (10 x 10 cm) do … rezova
50 rezova
120 rezova 180 rezova
FSA 56

Rubovi travnjaka do … m/ 

Površine travnjaka  … m2

625 m/

125 m2

1.250 m/

250 m2

1.500 m/

300 m2

HSA 56 Do … m2 živice
175 m2
350 m2
420 m2
HLA 56 Do … m2 živice
190 m2
380 m2
460 m2
BGA 56 Kod suhog lišća na asfaltu do … m2
380 m2
760 m2
900 m2
RMA 235 Površine do… m2
125 m2
250 m2
300 m2
RMA 339
Površine do … m2
180 m2
370 m2
400 m2

Sažetak: STIHL AK sustav 


· STIHL AK sustav sastoji se od tri različite akumulatorske baterije i sedam kompatibilnih uređaja.  
· Svaka AK baterija može se koristiti na svakom uređaju AK sustava.
· Akumulatorske baterije AK sustava su litij-ionske baterije.
· AK sustav je fleksibilno rješenje za ambiciozne ljubitelje vrtova.