Unikomerc Yt kanal

RT 6112 ZL

Snažna traktorska kosilica sa širokom opremom

RT 6112 C

Kataloški broj: 6170 200 0024

Povećaj
Slike

Traktorska kosilica STIHL RT 6112 ZL nudi kombinaciju moderen tehnologije, visoke kvalitete košnje i sportskog dizajna. I najzahtjevnije terene savladava bez problema. Zahvaljujući širokoj opremi i snažnom motoru s dva cilindra i duga košnja na zahtjevnom terenu postaje ugodna aktivnost. Mogućnost podešavanja visine košnje  i upravljački sistem skupljanja otkosa daju kvalitetan i ujednačen učinak košnje. Upravljanje uređajem je olakšano zahvaljujući voznom pogonu s 1 nožnom pedalom. Za još bolju udobnost vožnje tempomat se uključuje jednostavnim pritiskom na tipku. Na taj način možete automatski kontrolirati brzinu vožnje bez potrebe za pauzama. Pomoću LCD display-a, i pri jakom sunčevom svijetlu, možete očitati sve važne informacije. Košara za travu zapremnine 350 litara dizajnirana u obliku bagerske žlice tzv. kipersko izbacivanje otkosa koje omogućava potpunu napunjenost košare tijekom rada i lako i jednostavno pražnjenje. Pokazivač napunjenosti košare prikazuje kada je potrebno pražnjenje košare za travu.   

Verzija

Cijena
 • RT 6112 ZL 9945,00 KM*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2019. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 6112 C

Specifikacija

Prikladna za travnjakedo 8.000 m²
Širina košnje110 cm
Visina košnje30-100 mm
Pogonhidrostatski
Kapacitet spremnika goriva9 l
Obujam motora500 cm³
Snaga motora8,7 kW / 11,8 PS
Broj okretaja radnog alata2.550 U/min
Duljina uređaja s košom za sakupljanje trave260 cm
Visina uređaja do sjedala116 cm
Težina uređaja247 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWAd100 dB(A)
Nesigurnost KpA2 dB(A)
Nesigurnost vibracija sjedala K0,5 m/s²
Zapremnina košare za otkos350 l
RT 6112 C

Posebne značajke

 • Funkcija tempomata
  Funkcija tempomata

  Za još veću udobnost i praktičnost  ova traktorska kosilica opremljena je tempomatom. Na taj način korisnik lako može odrediti brzinu košnje i bez zamora ju održavati konstantnom. 

 • LCD display
  LCD-Display

  Zahvaljujući visokokontrastnom zaslonu sve važne funkcije rada  pregledne su na prvi pogled: broj radnih sati uređaja, kapacitet akumulatorske baterije, napunjenost košare za travu, preostala količina goriva, pritisak ulja u motoru, stadij rada kosišta itd.

 • Profilirani pneumatici
  Profilirani pneumatici

  Profilirani veliki pneumatici svojom velikom gaznom površinom štite travnjak od nagnječenja. Urezi na njihovoj površini osiguravaju precizan hod kosilice. 

 • Priključivanje dodatne opreme
  Priključivanje dodatne opreme

  Integrirana sklopka za priključivanje dodatne opreme omogućava olakšano opremanje kosilice dodacima kao što je praktična prikolica za transport otkosa ili alata.

 • Sinkronizirani pogon za košnju
  Sinkronizirani pogon za košnju

  Oba noža sinkroniziranog pogona za košnju pomaknuta su za 90 stupnjeva i sinkronizacija noževa omogućuje njihov rad bez međusobnog kontakta. To rezultira konstantnom kvalitetom košnje i optimalnim transportom trave do otvora za izbacivanje otkosa. 

 • Centralno podešavanje visine košnje
  Centralno podešavanje visine košnje

  Poluga za centralno podešavanje visine košnje smještena je tik uz vozačevo sjedište. Praktična i na dohvat ruke, omogućava podešavanje visine košnje bez napora i u sedam razina.

 • Robusni okvir kosilice
  Robusni okvir vozila

  Okvir ove traktorske kosilice iznimno je čvrst i elastičan, te je odgovoran za kompaktnu građu uređaja koja omogućuje stabilno i pouzdano priključivanje dodatnih elemenata, kao što je npr. ralica za snijeg. 

 • Amortizirajuće sjedište
  Amortizirajuće i podesivo upravljačko sjedište

  Savršena sjedaća pozicija za korisnika ove kosilice podesiva  je bez upotrebe dodatnog alata. Time se postiže optimalna radna pozicija za svakog korisnika.

 • Nizak nivo podne razine
  Nizak nivo podne razine

  Nizak nivo podne razine kosilice omogućava lako penjanje i silaženje korisnika s uređaja.

 • Sistem za prihvat otkosa
  Upravljački sistem skupljanja otkosa

  Sistem skupljanja otkosa smješten na bočnim stranama kosišta služi usmjerivanju otkosa u sistem kosišta osiguravajući pritom uvijek stalnu širinu košnje. 

 • Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje
  Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje

  Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje napravljena je od iznimno otporne polimerne mase na način da omogućava pražnjenje košare bez napora i bez silaska s upravljačkog sjedišta. Geometrija same košare omogućava optimalno i potpuno ispunjavanje košare otkosom, kao i temeljito pražnjenje. Pranje i čišćenje košare obavlja se jednostavno.

 • Vozni pogon s jednom papučicom
  Vozni pogon s 1 nožnom papučicom

  S ciljem olakšanja i pojednostavljenja upravljanja kosilicom, pogonski uređaj razvijen je tako da se vožnjom upravlja pomoću jedne nožne pedale. Nagibom pedale zadaje se hod uređaju prema naprijed odnosno unatrag. Također, osjetljivost ove upravljačke komande omogućava lako i precizno odabrati željenu brzinu kretanja odnosno stajanje na mjestu. U slučaju potrebe za oštrim zaustavljanjem to se obavlja pritiskom na posebnu pedalu kočnice. 

 • Funkcija usitnjavanja otkosa
  Funkcija usitnjavanja otkosa - malčiranje (mogućnost dogradnje)

  Dogradnjom sistema za usitnjavanje otkosa ovaj uređaj može i malčirati, usitnjavati otkos i tijekom košnje vratitit ga na tlo. U tu svrhu potrebno je skinuti košaru za otkos i sa stražnje strane uređaja u tunel za transport otkosa u košaru umetnuti blokadu tunela. Na taj način zadržavamo otkos u prostoru kosišta, gdje biva usitnjen u male segmente. Tako usitnjen otkos potom raspodjeljuje se tijekom košnje natrag na tlo travnjaka, gdje biva ostavljen u svrhu prihrane tla vrijednim mineralnim sastojcima, te s ciljem očuvanja vlažnosti tla, a i zaštite vlati trave od negativnog utjecaja UV zraka. Ovaj način iskorištavanja otkosa ujedno nas oslobađa obaveze za zbrinjavanjem pokošene trave. 

RT 6112 C

Pribor

 • AAH 300 - Zaštitna cerada
  AAH 300 - Zaštitna cerada

  Zaštitna cerada nudi učinkovitu zaštitu kosilice od prašine i onečišćenja podmazanih dijelova uređaja, te omogućava uredno skladištenje.

 • PICK UP 300
  PICK UP 300

  Ova praktična prikolica za traktorsku kosilicu može poslužiti i pri obavljanju poslova u vrtu u funkciji ručnih kolica (tački). Idealna je za prijevoz tereta do 150 litara zapremnine.

 • ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora
  ACB 010 - Punjač za sve akumulatorske baterije za taktorsku kosilicu

  Uređaj za punjenje i održavanje akumulatorskih baterija održava bateriju uvijek napunjenom i spremnom a ujedno produljuje radni vijek i kapacitet baterije. Jednostavnim priključivanjem na kućnu naponsku mrežu i na bateriju osigurati ćemo uvijek pun i ispravan rad akumulatorske baterije.

 • ADF 500 - Deflektor
  ADF 500 - Deflektor

  Ovaj priključak namijenjen je usmjeravanju otkosa iz traktorske kosilice prema tlu tijekom košnje, a pomaže i pri ravnomjernom rasporedu otkosa po travnjaku u svrhu sušenja ili prihrane. 

 • APO 030 - Benzinabsaugpumpe
  APO 030 - Usisna pumpa za gorivo

  Usisna pumpa za gorivo omogućava odstranjivanje goriva iz spremnika.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK