Unikomerc Yt kanal

RT 4097 SX

Kompaktna traktorska kosilica s postranim izbacivanjem otkosa

RT 4097 S

Kataloški broj: 6165 200 0009

Povećaj
Slike

Traktorska kosilica STIHL RT 4097 SX oslobađa vas posla oko zbrinjavanja prikupljenog otkosa, čime stvara znatnu uštedu na vremenu potrebnom za održavanje velikih travnatih površina. Zahvaljujući postranom izbacivanju otkosa više nema potrebe za pražnjenjem košare za travu, tako da je moguće kositi velike površine bez pauze. Rad s ovom kosilicom posebno je lak i jednostavan - sistem upravljanja motorom razvijen je tako da se smjerom i brzinom vožnje upravlja samo pomoću jedne nožne pedale. Za povećanje udobnosti korištenja, podna razina kosilice nisko je postavljena što olakšava penjanje i silazak s kosilice, a usto je vozaču ostavljeno mnogo prostora za noge. Vozačko sjedalo moguće je prilagoditi visini korisnika po više osi i bez  dodatnog alata. Sve druge komande također su nadohvat ruke vozaču i prilagođene su za maksimalno olakšavanje rad i rukovanja s uređajem.  Ovome možemo dodati i centralno podešavanje visine košnje u sedam razina, te elektromagnetsku spojku noža, kojim se jednostavno i intuitivno upravlja s vozačevog sjedišta. Graničnici košnje s prednje strane kosišta osiguravaju stalnu širinu košnje i precizan rad. 

Verzija

Cijena
 • RT 4097 SX 5499,00 KM*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2019. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4097 S

Specifikacija

Prikladna za travnjakedo 6.000 m²
Širina košnje95 cm
Visina košnje35-90 mm
Pogonhidrostatski
Kapacitet spremnika goriva9 l
Obujam motora500 cm³
Snaga motora8,7 kW / 11,8 PS
Broj okretaja radnog alata3.000 U/min
Duljina uređaja s košom za sakupljanje trave191 cm
Visina uređaja do sjedala116 cm
Širina uređaja116 cm
Težina uređaja202 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWAd100 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA86 dB(A)
Nesigurnost KpA1 dB(A)
Nesigurnost vibracija sjedala K0,25 m/s²
RT 4097 S

Posebne značajke

 • Profilirani pneumatici
  Profilirani pneumatici

  Profilirani veliki pneumatici svojom velikom gaznom površinom štite travnjak od nagnječenja. Urezi na njihovoj površini osiguravaju precizan hod kosilice. 

 • Priključivanje dodatne opreme
  Priključivanje dodatne opreme

  Integrirana sklopka za priključivanje dodatne opreme omogućava olakšano opremanje kosilice dodacima kao što je praktična prikolica za transport otkosa ili alata.

 • Centralno podešavanje visine košnje
  Centralno podešavanje visine košnje

  Poluga za centralno podešavanje visine košnje smještena je tik uz vozačevo sjedište. Praktična i na dohvat ruke, omogućava podešavanje visine košnje bez napora i u sedam razina.

 • Postrano izbacivanje otkosa
  Postrano izbacivanje otkosa

  Postrano izbacivanje otkosa pri košnji omogućava košnju velikih površina u kraćem roku, budući da otkos ostaje na travnjaku i nema potrebe za pražnjenjem košare. 

 • Robusni okvir kosilice
  Robusni okvir vozila

  Okvir ove traktorske kosilice iznimno je čvrst i elastičan, te je odgovoran za kompaktnu građu uređaja koja omogućuje stabilno i pouzdano priključivanje dodatnih elemenata, kao što je npr. ralica za snijeg. 

 • Amortizirajuće sjedište
  Amortizirajuće i podesivo upravljačko sjedište

  Savršena sjedaća pozicija za korisnika ove kosilice podesiva  je bez upotrebe dodatnog alata. Time se postiže optimalna radna pozicija za svakog korisnika.

 • Nizak nivo podne razine
  Nizak nivo podne razine

  Nizak nivo podne razine kosilice omogućava lako penjanje i silaženje korisnika s uređaja.

 • Sistem za prihvat otkosa
  Upravljački sistem skupljanja otkosa

  Sistem skupljanja otkosa smješten na bočnim stranama kosišta služi usmjerivanju otkosa u sistem kosišta osiguravajući pritom uvijek stalnu širinu košnje. 

 • Vozni pogon s jednom papučicom
  Vozni pogon s 1 nožnom papučicom

  S ciljem olakšanja i pojednostavljenja upravljanja kosilicom, pogonski uređaj razvijen je tako da se vožnjom upravlja pomoću jedne nožne pedale. Nagibom pedale zadaje se hod uređaju prema naprijed odnosno unatrag. Također, osjetljivost ove upravljačke komande omogućava lako i precizno odabrati željenu brzinu kretanja odnosno stajanje na mjestu. U slučaju potrebe za oštrim zaustavljanjem to se obavlja pritiskom na posebnu pedalu kočnice. 

 • Elektromagnetska spojka noža
  Elektromagnetska spojka noža

  Elektromagnetska spojka noža omogućava brzo i učinkovito pokretanje odnosno zaustavljanje sistema noževa. Tom funkcijom upravlja se lako s upravljačkog sjedišta. 

 • Funkcija usitnjavanja otkosa
  Funkcija usitnjavanja otkosa - malčiranje (mogućnost dogradnje)

  Dogradnjom sistema za usitnjavanje otkosa ovaj uređaj može i malčirati, usitnjavati otkos i tijekom košnje vratitit ga na tlo. U tu svrhu potrebno je skinuti košaru za otkos i sa stražnje strane uređaja u tunel za transport otkosa u košaru umetnuti blokadu tunela. Na taj način zadržavamo otkos u prostoru kosišta, gdje biva usitnjen u male segmente. Tako usitnjen otkos potom raspodjeljuje se tijekom košnje natrag na tlo travnjaka, gdje biva ostavljen u svrhu prihrane tla vrijednim mineralnim sastojcima, te s ciljem očuvanja vlažnosti tla, a i zaštite vlati trave od negativnog utjecaja UV zraka. Ovaj način iskorištavanja otkosa ujedno nas oslobađa obaveze za zbrinjavanjem pokošene trave. 

RT 4097 S

Pribor

 • AAH 200 - Zaštitna cerada
  AAH 200 - Zaštitna cerada

  Zaštitna cerada nudi učinkovitu zaštitu kosilice od prašine i onečišćenja podmazanih dijelova uređaja, te omogućava uredno skladištenje.

 • PICK UP 300
  PICK UP 300

  Ova praktična prikolica za traktorsku kosilicu može poslužiti i pri obavljanju poslova u vrtu u funkciji ručnih kolica (tački). Idealna je za prijevoz tereta do 150 litara zapremnine.

 • ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora
  ACB 010 - Punjač za sve akumulatorske baterije za taktorsku kosilicu

  Uređaj za punjenje i održavanje akumulatorskih baterija održava bateriju uvijek napunjenom i spremnom a ujedno produljuje radni vijek i kapacitet baterije. Jednostavnim priključivanjem na kućnu naponsku mrežu i na bateriju osigurati ćemo uvijek pun i ispravan rad akumulatorske baterije.

 • ASK 018 - Lanci za snijeg
  ASK 018 - Lanci za snijeg

  Ovi praktični lanci za snijeg omogućuju sigurnu i učinkovitu vožnju i u zimskim uvjetima. Prikazani model namijenjen je 18-inčnim pneumaticima. 

 • APO 030 - Benzinabsaugpumpe
  APO 030 - Usisna pumpa za gorivo

  Usisna pumpa za gorivo omogućava odstranjivanje goriva iz spremnika.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK