Unikomerc Yt kanal

RMI 422

Kompaktna robotska kosilica s funkcijom usitnjavanja otkosa

RMI 422

Kataloški broj: 6301 011 1428

Povećaj
Slike

STIHL iMow robotska kosilica RMI 422 je praktično rješenje za male do srednje površine travnjaka. Prilikom košnje kosi se tek mali segment trave, koji se tijekom košnje raspodjeljuje na tlo. Time se štiti tlo i osjetljivi dio vlati trave od isušivanja, a istodobno se vraćaju tlu vrijedne mineralne tvari. Na taj način postiže se travnjak zavidne gustoće i otpornosti. Kao način prilagodbe visini košnje, tu je Adaptiv Slope Speed sistem koji omogućava podešavanje visine košnje čak i u slučaju neravnoga terena. Robusni pokrov ove kosilice štiti ju od vremenskih utjecaja i prepreka. Integrirani senzori prepreka registriraju kontakt s preprekom i usmjeravaju kosilicu u drugom, sigurnom smjeru. Programiranje i upravljanje je jednostavno i lako, s jako malo potrebnih radnji. Interaktivni plan košnje kojeg ovaj uređaj samostalno provodi, omogućava rad u određeno doba dana kada vama najviše odgovara. Unutar programiranih radnih intervala, uređaj samostalno raspoređuje svoje vrijeme aktivnosti kako bi radni učinak bio optimalan. Za pravilnu instalaciju uređaja neophodan je set za instalaciju koji je u opsegu isporuke. STIHL iMow robotska kosilica posjeduje sve sigurnosne standarde, svojstvene svim uređajima STIHL kvalitete i zadanih standarda proizvodnje. Imajte na umu to da ovaj uređaj nije igračka. Tijekom njegovog rada na površinama koje se kose ne smije biti djece, životinja ili promatrača. Ostale potrebne informacije o korištenju uređaja naći ćete u Uputstvu za uporabu, a STIHL ovlašteni trgovac će na vaš zahtjev instalirati robotsku kosilicu.

Verzija

Cijena
 • RMI 422 2371,00 KM*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2020. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RMI 422

Specifikacija

Optimalna površina travnjakado 800 m²
Maksimalni nagib terena35 %
Širina košnje20 cm
Visina košnje20-60 mm
Vrijeme košnje (Ø tjedno)10 h
Nazivna snaga60 W
Radni broj okretaja 4.450 o/min
Vrsta akumulatoraLitij-ion
Težina uređaja9 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWA60 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA49 dB(A)
Faktor nesigurnosti zvučnog tlaka KpA2 dB(A)
RMI 422

Posebne značajke

 • Bewegliche Haube
  Pokrov sa senzorima

  Robusni pokrov sa senzorima štiti STIHL iMow robotsku kosilicu od vremenskih utjecaja i prepreka. Integrirani senzori bilježe kontakt s objektima i mijenjaju smjera kretanja kosilice.

 • Mulchmähwerk
  Pogon za košnju i usitnjavanje otkosa

  Stabilni nož za sjeckanje i usitnjavanje otporan je na lomljenje i čak pri visokoj travi, te omogućuje precizan rez. Smjer okretanja noža mijenja se automatski pri svakom sljedećem pokretanju kosilice, što rezultira ravnomjernim trošenjem oštrica noža s obje strane. Noževi su opremljeni sistemom za čišćenje, a zamjena noža može se obaviti brzo i bez dodatnog alata. 

 • Adaptive Slope Speed
  Adaptive Slope Speed (Prilagodljiva brzina na kosinama)

  Pomoću senzora za nagib iMow robotska kosilica automatski prilagođava brzinu na neravnom terenu. Ugrađeni senzor stalno analizira nagib i sinkronizira svoj pogon.

 • Dynamischer Mähplan
  Dinamički plan košnje

  Putem interaktivnog plana košnje mogu se svakodnevno postavljati vremenski okviri unutar kojih iMow robotska kosilica radi i puni akumulatorsku bateriju. Unutar tih aktivnih vremenskih okvira, uređaj samostalno bira vrijeme koje je najpogodnije za postizanje optimalnih rezultata košnje. U slučaju kiše, uređaj samostalno rekalkulira dostupne radne sate i preraspodjeljuje rad na preostalo vrijeme u ostatku tjedna. Plan je moguće pregledati i korigirati pomoću konzole za daljinsko upravljanje uređajem.

 • Lichtstarkes LCD-Display
  LCD zaslon

  Upravljačka konzola je integrirana u kućište uređaja i ima LCD zaslon velikog formata. Sve funkcije, podešavanje i planske aktivnosti uređaja vidljive su i dostupne korisniku za eventualne korekcije. Zaslon je posebno dizajniran kako bi mogao kvalitetno pružati sliku s obavijestima nužnim za upravljanje uređajem. Kod modela serije 6 konzola se može izvaditi iz kućišta za jednostavnije upravljanje.

 • Rundum geschützt
  Zaštitni senzori

  STIHL iMow robotska kosilica zaštićena je sa svih strana velikom grupom senzora. Pirmjerice, ukoliko se uređaj podigne s tla tijekom košnje rad se automatski zaustavlja. Kosilicu je moguće zaštititi PIN kodom protiv neželjenog i neovlaštenog stavljanja u pogon.

 • Lieferumfang
  Opseg isporuke opreme uz uređaj

  U kompletu s uređajem isporučuje se sljedeća oprema: kosilica, stanica za punjenje, četiri klina koji olakšavaju pričvršćivanje stanice na tlo, te mjerka za pravilno pozicioniranje granične žice koja određuje putanju košnje, kao i instalacijski set. 

 • Dockingstation
  Stanica za punjenje

  Stanica za punjenje iključena je u opseg isporuke.  Ona je dio konfiguracije uređaja i zadaća joj je punjenje akumulatorske baterije integrirane u uređaju. Istodobno, ova stanica znači izlaznu točku pri svakom kretanju kosilice. Automatski signal kojeg kosilica dobije od sistema, dopire od stanice za punjenje preko ograničavajuće žice instalirane po rubovima košenog travnjaka, i služi za orijentaciju uređaju tijekom planiranja radnog režima, a i tijekom samog rada. U slučaju loših vremenskih uvjeta, koslilica šalje odgovarajući signal i vraća se u stanicu za punjenje kako bi napunila svoju akumulatorsku bateriju. U okviru svojeg inteligentnog sistema punenja kosilica može samostalno odlučiti da li joj je potrebno ekspresno punjenje radi kompletiranja planom predodređenih zadaća, ili je moguće nadopuniti bateriju kako bi ispunila predodređene zadaće, ili je pak moguće dozvoliti novi termin punjenja akumulatorske baterije s ciljem ispunjenja redovnih zadataka košnje. Stanica za punjenje može se također pozicionirati i izvan površina predviđenih za košnju. 

 • Versetztes Heimfahren
  Pozicioniranje bazne stanice za punjenje izvan površine košnje

  Prema zadanim tvorničkim postavkama, robotska kosilica se vraća u svoju stanicu za punjenje duž granične žice. Dodatna značajka koju ova robotska kosilica nudi, je opcija pozicioniranja stanice za punjenje izvan površine košnje. S time da je stanica za punjenje povezana s površinom koja se kosi pomoću granične žice kojom se ograničava područje košnje. Po završetku košnje kosilica koristi produžetak instalacije i vraća se u stanicu za punjenje putanjom izvan područja rada. 

 • Steuerkonsole
  Upravljačka konzola

  Upravljačka konzola opremljena integriranim i visokoosvjetljenim zaslonom koristi se za jednostavno upravljanje i brzo prikazivanje informacija o uređaju. Izvedba zaslona omogućava korištenje i pri visokoj osvjetljenosti na jakom sunčevom svjetlu. Konzola je ugrađena u kućište uređaja.

 • Antrieb iMow Mähroboter
  Pogon iMow robotske kosilice

  Robotske kosilice STIHL iMow imaju pogon koji omogućuje košnju na brežuljkastom i neravnom terenu, zadržavajući pritom visoku kvalitetu i ujednačenost košnje. Model RMI 422 savladava nagibe i do 35 %, dok ostali modeli linije RMI 4 mogu savladati nagibe i do 40 %.

 • Pogonski točkovi RMI
  Pogonski točkovi s protukliznim profilom

  Pogonski točkovi iMow robotskih kosilica omogućuju precizan hod kosilice pogotovo po neravnom terenu, s mogućnošću savladavanja nagibe i s gustom travom. Profili na točkovima samostalno se čiste.

RMI 422

Pribor

 • Kit S
  Set S

  Instalacijski set prikladan je za instalaciju na manjim prostorima za košnju. Neophodan je za uspješno ograničavanje područja za košnju. Sastoji se od 150 m granične žice (2,3 mm promjer), 150 klinova za fiksiranje i tri stezaljke za povezivanje kabla.

  Proizvod

  Cijena
  • Set S180,78 KM*
 • kit l
  Set L

  S instalacijskim setom L ograničava se područje za košnju iMow kosilicom za veće površine. Sastoji se od granične žice (2,3 mm promjera), 375 klinova za fiksiranje i sedam stezaljki za povezivanje kabla. 

  Proizvod

  Cijena
  • Set L464,85 KM*
 • Fiksirne igle AFN 075
  Klinovi za fiksiranje AFN 075

  Klinovi za fiksiranje granične žice dio su osnovne opreme uz iMow robotske kosilice. Namjena im je pričvršćivanje granične žice na tlo s ciljem ograničavanja područja rada robotskoj kosilici. Jedan paket sastoji se od 75 klinova.

  Proizvod

  Cijena
  • Klinovi za fiksiranje AFN 07524,55 KM*
 • Granična žica ARB 501
  Granična žica ARB 501

  Granična žica služi za ograničavanje područja košnje za robotske kosilice iMow. ARB 501 sadrži kotur s 500 metara granične žice promjera 3,4 mm.

  Proizvod

  Cijena
  • Granična žica ARB 501492,75 KM*
 • Granična žica ARB 151
  Granična žica ARB 151

  Granična žica služi za ograničavanje područja košnje za robotske kosilice iMow. ARB 151 sadrži kotur sa 150 metara granične žice promjera 2,3 mm.

  Proizvod

  Cijena
  • Granična žica ARB 151116,18 KM*
 • ADV 010 Žičani spojnici
  ADV 010 Spojnice za žice

  Spojnice za žice osnovna su oprema  iMow robotskih kosilica. Služe za međusobno spajanje više segmenata granične žice. Pakiranje sadrži 10 spojnika.

  Proizvod

  Cijena
  • ADV 010 Spojnice za žice25,82 KM*
 • ADO 401 Stanica za punjenje
  ADO 401 Stanica za punjenje

  Stanica za punjenje za STIHL iMow robotsku kosilicu linije RMI 4. Ovdje se kosilica parkira i puni tijekom sati van uporabe. Stanica za punjenje može se postaviti unutar, ali i izvan površine koju kosi.

 • ART 240 Trakcijski kotači
  ART 240 Pogonski točkovi

  Pogonski točkovi posebno su uobličeni da omoguće STIHL iMow robotskoj kosilici nesmetano kretanje i po neravnom terenu. 

 • Kit S
  Set S

  Instalacijski set prikladan je za instalaciju na manjim prostorima za košnju. Neophodan je za uspješno ograničavanje područja za košnju. Sastoji se od 150 m granične žice (2,3 mm promjer), 150 klinova za fiksiranje i tri stezaljke za povezivanje kabla.

  Proizvod

  Cijena
  • Set S180,78 KM*
 • kit l
  Set L

  S instalacijskim setom L ograničava se područje za košnju iMow kosilicom za veće površine. Sastoji se od granične žice (2,3 mm promjera), 375 klinova za fiksiranje i sedam stezaljki za povezivanje kabla. 

  Proizvod

  Cijena
  • Set L464,85 KM*
 • Fiksirne igle AFN 075
  Klinovi za fiksiranje AFN 075

  Klinovi za fiksiranje granične žice dio su osnovne opreme uz iMow robotske kosilice. Namjena im je pričvršćivanje granične žice na tlo s ciljem ograničavanja područja rada robotskoj kosilici. Jedan paket sastoji se od 75 klinova.

  Proizvod

  Cijena
  • Klinovi za fiksiranje AFN 07524,55 KM*
 • Granična žica ARB 501
  Granična žica ARB 501

  Granična žica služi za ograničavanje područja košnje za robotske kosilice iMow. ARB 501 sadrži kotur s 500 metara granične žice promjera 3,4 mm.

  Proizvod

  Cijena
  • Granična žica ARB 501492,75 KM*
 • Granična žica ARB 151
  Granična žica ARB 151

  Granična žica služi za ograničavanje područja košnje za robotske kosilice iMow. ARB 151 sadrži kotur sa 150 metara granične žice promjera 2,3 mm.

  Proizvod

  Cijena
  • Granična žica ARB 151116,18 KM*
 • ADV 010 Žičani spojnici
  ADV 010 Spojnice za žice

  Spojnice za žice osnovna su oprema  iMow robotskih kosilica. Služe za međusobno spajanje više segmenata granične žice. Pakiranje sadrži 10 spojnika.

  Proizvod

  Cijena
  • ADV 010 Spojnice za žice25,82 KM*
 • ADO 401 Stanica za punjenje
  ADO 401 Stanica za punjenje

  Stanica za punjenje za STIHL iMow robotsku kosilicu linije RMI 4. Ovdje se kosilica parkira i puni tijekom sati van uporabe. Stanica za punjenje može se postaviti unutar, ali i izvan površine koju kosi.

 • ART 240 Trakcijski kotači
  ART 240 Pogonski točkovi

  Pogonski točkovi posebno su uobličeni da omoguće STIHL iMow robotskoj kosilici nesmetano kretanje i po neravnom terenu. 

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK