Unikomerc Yt kanal

MB 655 V

Multitalent s konstantnom snagom i komfornim rukovanjem

MB 655 V

Sa širinom otkosa od 53 cm i snažnim benzinskim Kohler motorom ova kosilica svaku zelenu travnatu površinu  dovodi u idealnu formu. Posjeduje Vario pogon za kontinuirano i komforno prilagođavanje brzine vožnje.  Monokomforni upravljač olakšava pražnjenje korpe za travu, zapremnine 70 litara i ne utječe na druge performanse košnje. Zahvaljujući posebno oblikovanom nožu za malčiranje serija 6 se lako i brzo pretvara u kosilicu za malčiranje. 

Kataloški broj: 6374 011 3400

Povećaj
Slike

Verzija

Cijena
 • MB 655 V Na upit

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2019. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 655 V

Specifikacija

Materijal kućištaAluminij
Prikladna za travnjake (m ²)do 2500
Širina košnje cm53
Tip motoraKohler XT 800
Snaga motora pri broju okretaja / min2,7 kW / 3,7 KS 2.800 okretaja/min
Visina košnje mm25-85
Zapremnina košare l75
Težina kg43
PogonVario
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA dB (A)84
Zajamčena razina zvučne snage LWA dB (A) 98
Vrijednost vibracija AHW m / s ²3,80 / 1,90
Nesigurnost KpA dB (A)2
Faktor Nesigurnost K m / s ²1.9

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 655 V

Posebne značajke

 • Ručka S6
  Prijenosne ručke

  U kućište su integrirane dvije prenosne ručke, koje omogućuju lakši utovar i istovar kosilice iz vozila, a olakšavaju i prijenos po stubama. Istovremeno ručke služe i kao odbojnici čime štite kućište od oštećenja pri kontaktu s preprekom.


 • Podešavanje Srednja visina rezanja S56
  Centralno podešavanje visine košnje

  Visina košnje podesiva je na nekoliko razina, pomoću sistema poluga i opruga, upravljivih jednom ručkom. Opružni sklop ovog sistema kompenzira masu uređaja, pa je podešavanje visine košnje moguće bez napora.

 • Ručke S4.jpg
  Mekane ručke

  Dvije ručke za nošenje integrirane su na kućištu uređaja što omogućuje jednostavan utovar i manevriranje. 

 • Inovativni trave.jpg
  Inovativni dizajn košare za travu

  Zahvaljujući otvorima za zrak usmjerenima prema tlu, kao i poklopcu košare bez otvora otkos i prašina ne dižu se u zrak tijekom rada. To rezultira manjim onečišćenjem uređaja. Pokazivač napunjenosti košare pravovremeno će upozoriti korisnika kad je vrijeme pražnjenja, a koje je olakšano pomoću jednostavnog rasklapanja poklopca i košare.

 • zamjenjivi branik
  Izmjenjivi branik

  Dodatnu zaštitu kućišta prilikom košnje duž zidova i ivica pružaju plastične lajsne za čišćenje. Ako se istroše mogu se vrlo jednostavno zamijeniti novima.

 • Vario pogon
  Vario pogon

  Pogonski sklop motornih kosilica namijenjen je da olakša prvenstveno košnju većih površina ili blagih nagiba. Pogonski dio stavlja se u funkciju pritiskom na polugu za aktiviranje, smještenu na upravljačkoj ručki. Time se bezstepeno regulira pogon točkova - tako se uvijek može izabrati idelna brzina. VIKING kosilice opremljene su pogonima s jednom, a i do tri brzine, ovisno o modelu kosilice.

 • sklopiva ručka
  Sklopiva ručka

  Upravljačka ručka lako se i brzo preklapa prema naprijed s ciljem olakšanog pristupa košari za travu i njenog skidanja u svrhu pražnjenja. Po obavljenom pražnjenju košare ručka se automatski učvršćuje u radnom položaju.

 • Lagani pogonski kotači
  Lagani pogonski točkovi

  Točkovi na VIKING kosilici, unatoč maloj masi, iznimno su robusni i dugovječni. Opremljeni su s dva kuglična ležaja. Pogonski točkovi svoju veliku vlačnu moć i stabilnost smjera vožnje zahvaljuju solidnom profilu integriranom u gaznu površinu točka.

 • Integrirani pokazivač napunjenosti košare
  Integrirani pokazivač napunjenosti

  Integrirani pokazivač napunjenosti košare za signalizaciju pravovremenog pražnjenja košare. 

 • Funkcija usitnjavanja
  Funkcija usitnjavanja

  Ako kosimo s blokiranim izlaznim tunelom za otkos i bez košare za travu kosilica djeluje kao uređaj za usitanjavanje otkosa. Na ovaj način otkos biva usitnjen do u vrlo fine čestice, čime se tlu osiguravaju hranjive tvari i vlaga jer otkos ostaje na zemlji u obliku finog saga prirodnog materijala.

 • Propelerski nož za košnju
  Propelerski nož za košnju

  Propelerski nož za košnju tako je uobličen da svojim okretanjem u aerodinamičnom tunelu za otkos u kućištu kosilice razvija snažnu zračnu struju, koja odiže travu polegnutu uz tlo, uzdiže otkos i tjera ga kroz tunel za transport otkosa u košaru za travu.  Time su učinak košnje i pohrana otkosa u košari garantirano optimalni.

 • Multi oštrica.jpg
  Multi oštrica

  Multi oštrica noža za košnju nudi mogućnost presijecanja vlati trave na četiri različite visine, čime se otkos usitnjava u vrlo male čestice. Kod košnje s košarom za skupljanje otkosa na ovaj način priređujemo materijal za komposter, dok prilikom košnje s lopaticom za zatvaranje izlaznog tunela za otkos fine čestice trave ostaju u zračnom tunelu kućišta. Tako bivaju usitnjene u vrlo fine čestice, uzlazna struja zraka više ne odiže od tla, zbog čega padaju na travnjak.

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 655 V

Pribor

 • Kit 655.jpg
  Komplet za usitnjavanje Kit 655

  Komplet za usitnjavanje 655  sa širinom košnje 53 cm. Sastoji se od umetka za blokadu tunela za otkos i noža za usitnjavanje. Prilikom košnje trava biva usitnjena do u vrlo male čestice, koje poslije košnje ostaju u travnjaku i vraćaju mu dio hranjivih tvari i vlage. Na ovaj način štedi se vrijeme i trud potrebni za uklanjanje, pražnjenje i zbrinjavanje otkosa.

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK