Unikomerc Yt kanal

MB 545 V

Sistem lakog pokretanja i Vario prijenos

MB 545 V

Snažni motor opremljen ReadyStart sistemom pokretanja ugrađen na lako i robusno kućište od čvrstog i elastičnog polimera. Vario prijenos omogućava postupno ubrzavanje, čime se štedi pogonski sistem kosilice, a i povećava udobnost rada. Upravljačka ručka kosilice podesiva je po visini u tri položaja. Podešavanja visine košnje u sedam stupnjeva omogućava precizno šišanje travnjaka. Izvrstan radni učinak pri košnji travnjaka do 1200 četvornih metara, uz mogućnost dogradnje seta za mljevenje otkosa. Opremljena velikom košarom za travu zapremnine 60 litara.

Kataloški broj: 6340 011 3415

Povećaj
Slike

Verzija

Cijena
 • MB 545 V Na upit

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2019. godine, važeća za tržište BIH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

MB 545 V

Specifikacija

Materijal kućištaPolymer PP
Prikladna za travnjake (m ²)do 1200
Širina košnje cm43
Tip motoraB & S serije 675 RS
Snaga motora pri broju okretaja r / min2,3 kW / 3,4 KS 2.800 U / min
Visina košnje (mm) 25-80
Zapremnina košare l60
Težina (kg)32
Pogon1 V (Vario)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA dB (A)82
Zajamčena razina zvučne snage LWA dB (A)96
Vrijednost vibracija AHW m / s ²4,10 / 2,05
Nesigurnost KpA dB (A)2
Faktor Nesigurnost K m / s ²3.44
Funkcija malčiranjaDa
MB 545 V

Posebne značajke

 • Upravljač podesiv po visini
  Upravljač podesiv po visini

  Pravim podešenjem do udobne košnje: upravljačka ručka podesiva je po visini u 3 stupnja, ovisno o visini korisnika, međutim ova funkcija nimalo ne umanjuje stabilnost i upravljivost kosilice.

 • Sklopiva ručka
  Sklopiva ručka

  Zahvaljujući preklopnim ručkama VIKING kosilice lako se i bez napora prenose. Isto tako, ta značajka ih čini lakim za skladištenje zbog smanjenih dimenzija.

 • Kompaktno i robusno plastićno kučište.jpg
  Kompaktno i robusno kućište od polimera

  Jednodijelno kućište od polimera ugrađeno na VIKING kosilice i sječkalice izrađeno je od materijala posebno otpornog na udarce, visoku temperaturu i na UV-zrake.

 • Spremni Početak motora
  Sistem laganog pokretanja motora ReadyStart

  Motor ove kosilice opremljen je inovativnim sistemom za olakšano pokretanje pogonskog uređaja ReadyStart. Sistem omogućuje olakšano pokretanje s uštedom snage. Motor je opremljen automatskim čokom, koji prepoznaje temperaturu motora i s obzirom na koju se automatski podešava.

 • Pogon
  Pogon

  Pogonski sklop motornih kosilica namijenjen je da olakša prvenstveno košnju većih površina ili blagih nagiba. Pogonski dio stavlja se u funkciju pritiskom na polugu za aktiviranje, smještenu na upravljačkoj ručki. VIKING kosilice opremljene su pogonima s jednom, a i do tri brzine, ovisno o modelu kosilice.

 • zamjenjivi branik
  Izmjenjivi branik

  Dodatnu zaštitu kućišta prilikom košnje duž zidova i ivica pružaju plastične lajsne za čišćenje. Ako se istroše mogu se vrlo jednostavno zamijeniti novima.

 • Podešavanje Srednja visina rezanja S56
  Centralno podešavanje visine košnje

  Pomoću višestupanjskog podešavanja visine košnje koje se obavlja jednom polugom brzo i jednostavno prilagođavamo radnu visinu kosilice sukladno radu koji kanimo obaviti, kao i s obzirom na teren.

 • Lagani pogonski kotači
  Lagani pogonski točkovi

  Točkovi na VIKING kosilici, unatoč maloj masi, iznimno su robusni i dugovječni. Opremljeni su s dva kuglična ležaja. Pogonski točkovi svoju veliku vlačnu moć i stabilnost smjera vožnje zahvaljuju solidnom profilu integriranom u gaznu površinu točka.

 • Inovativan dizajn košare za travu
  Inovativan dizajn košare za travu

  Zahvaljujući otvorima za zrak usmjerenima prema tlu, kao i poklopcu košare bez otvora otkos i prašina ne dižu se u zrak tijekom rada. To rezultira manjim onečišćenjem uređaja. Pokazivač napunjenosti košare pravovremeno će upozoriti korisnika kad je vrijeme pražnjenja, a koje je olakšano pomoću jednostavnog rasklapanja poklopca i košare.

 • indikator
  Pokazivač napunjenosti košare

  Kod svih VIKING kosilica s izbacivanjem otkosa košare za njegovo skupljanje opremljene su integriranim pokazivačem napunjenosti. On će pravovremeno upozoriti korisnika kada je vrijeme za pražnjenje košare.

 • Propelerski nož za košnju
  Propelerski nož za košnju

  Propelerski nož za košnju tako je uobličen da svojim okretanjem u aerodinamičnom tunelu za otkos u kućištu kosilice razvija snažnu zračnu struju, koja odiže travu polegnutu uz tlo, uzdiže otkos i tjera ga kroz tunel za transport otkosa u košaru za travu.  Time su učinak košnje i pohrana otkosa u košari garantirano optimalni.

 • Funkcija usitnjavanja.jpg
  Funkcija usitnjavanja

  Ako kosimo s blokiranim izlaznim tunelom za otkos i bez košare za travu kosilica djeluje kao uređaj za usitnjavanje otkosa. Na ovaj način otkos biva usitnjen  vrlo fine čestice, čime se tlu osiguravaju hranjive tvari i vlaga jer otkos ostaje na zemlji u obliku finog saga prirodnog materijala.

 • Multi oštrica.jpg
  Multi oštrica

  Multi oštrica noža za košnju nudi mogućnost presijecanja vlati trave na četiri različite visine, čime se otkos usitnjava u vrlo male čestice. Kod košnje s košarom za skupljanje otkosa na ovaj način priređujemo materijal za komposter, dok prilikom košnje s lopaticom za zatvaranje izlaznog tunela za otkos fine čestice trave ostaju u zračnom tunelu kućišta. Tako bivaju usitnjene u vrlo fine čestice, uzlazna struja zraka više ne odiže od tla, zbog čega padaju na travnjak.

MB 545 V

Pribor

 • 545
  Komplet za usitnjavanje Kit 545

  Komplet za usitnjavanje 545 za seriju T5. Sastoji se od umetka za blokadu tunela za otkos i noža za usitnjavanje. Prilikom košnje trava biva usitnjena do u vrlo male čestice, koje poslije košnje ostaju u travnjaku i vraćaju mu dio hranjivih tvari i vlage. Na ovaj način štedi se vrijeme i trud potrebni za uklanjanje, pražnjenje i zbrinjavanje otkosa.

Kolačići na Unikomerc web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK